Min dag började med att Bella ringer och väcker mig när hon morgonfodrar och säger att en av unghästarna sitter fast i boxen,

Ok, den har rullat fast tänkte jag, men så var det inte…hon hade lekt med vattenhinken haft ner den och lekt med karbinhaken och lyckats fastna med mungipan i haken, ORDENTLIGT kan jag säga! Haken gick genom kinden, och satt fast. Handlingskraftiga brudar som vi är så lyckades vi få loss den med hjälp av pappas STORA bultsax! Det låter dramatiskt det här…men med hjälp av brems, två som höll huvudet still, jag på en pall med bultsaxen (som var ganska tung, ska fixa en bild på den) och mamma som styrde saxen till rätta så fixade vi det hela! Veterinären kom sedan och kollade hästen, det var inte ett allvarligt sår, det kommer förhoppningsvis vara läkt om några dagar.

Allt kan hända med hästar, det vet vi alla som håller på med dem. Mina vattenhinkar har hängt på detta vis i 10 år och det har aldrig hänt förr, men nu gick det bra i alla fall. Hästen mår bra!

Efter vår smått dramatiska morgon åkte vi till Markan och åt frukost! Det var mamma, Bella, Issa, Pernilla, Mikaela och jagsmiley

Sedan var jag på ett trevligt möte på Strömsholm som jag tänker berätta mer om senare…

Unghästarna som ska tävla på Hamre gick bara i hagen idag. De hoppde igår och har jobbat flera dagar, så idag fick de njuta av solen och samla energi! Lagana, Kleoo, Sambalolec, Moddan, Mimosa, Akilles, Lookino SB är ridna och Lutricia longerad. Tjejerna har varit duktiga och shampoonerat alla sju hästar! De gick utan täcke idag ute och har rullat mer än en gång…

Lutricia Mc Neal fick en fin prisrosett från Folksam Riders Cup idag på posten. Vi kom tvåa i mars månads etapp i 120 klassensmiley

Helene lagade jättegod middag till oss ikväll, även Towe och Matilda är här, huset fullt, jättekul!!!

På kvällen ringer Ulrika som köpte Remina SB av mig och berättar att hästen tappat en framsko, hon som ska tävla imorgon…startar först på morgonen. Sagt och gjort, Ulle kommer hit till mig med häst och sko så jag kan hjälpa henne att sätta dit den så hon kan tävla imorgon! Vad gör man inte för sina vänner! Tur att man är händig med allt från bultsaxar till tappskor!

Imorgon är det laghoppning och tyvärr är Pernillas häst skadadsmileyförmodligen en sträckning, så tråkigt! Vi andra får köra hårt imorgon så får vi hoppas vi har turen med oss!!! Håll alla tummar ni har, det behöver vi!!!!

Jag tävlar Lagana, Lutricia Mc Neal , QC, Acindo SB, Amoorina, Gina och Sambalolec i helgen=fullt upp!!!