Norrköping Horse Show var en lyckad tävling!!! Både Lagana och Lutricia kvalade till stora rundans final. Jag valde att rida Lagana och kom femma! Lutricia vann en 130 klass!!!!

Tävlingen började på torsdagsmorgonen med en 120 klass. Där red jag Acindo SB och hon var jätteduktig och hoppade felfritt!!! Amoorina var lite vild och behövde “springa av sig” så det blev två pet. Sambalolec gick också 120 klassen. Hoppade kanonbra! tyvärr var inte underlaget lika kanonbra, det släppte under hennes hovar när vi svängde upp till sista hindret i omhoppningen så hon rev tyvärr, hade inte en chans när krafften försvann i sanden…gissa om jag var besviken, vår tid hade räckt till tredje plats…tråkigt när inte underlaget håller bättre…

Lagana och Lutricia hoppade 130 klassen på torsdagen, som var första kvalet till stora rundans final. Båda hoppade superbra men petade ett hinder i omhoppningen.

Fredagen regnade det hela dagen…inte roligtsmiley Banan höll tyvärr inte för regnet. Den blev djup på en del ställen och ett sådant underlag passar inte Samba alls. Hon gick 130 klassen, hoppade mycket bra där banan var bra, men rev där den inte var bra, inte så mycket att säga om. Unghästarna gick bra i 120. Amoorina var jättefin! Jag missade på ett hinder så det blev ett nedslag, annars hade hon varit felfri. Acindo hoppade också bra, hade ett pet och så gjorde jag en volt för jag tyckte inte att distansen riktigt stämde till ett hinder (samma som Amoorina rev) Lutricia gick 140 klassen. Hoppade superbra, trotts sugande underlag. Hade ett pet, blev första utanför placering tyvärr…Lagana går bra i alla väder, nästan bäst när det är som värst! Hon var felfri i 140 klassen och kom femma!!!Båda två kvalade till stora rundans final på söndagen! Inte illa då det bara var de 25 bästa ekipagen av alla som red båda kvalen som gick vidare!

Har ni sett min fina kavaj och de snygga schabraken från Strömsholms Sadelmakeri!

Lutricia fick vila från tävlandet på lördagen. Lagana däremot fick “rasta av sig” i en 130 klass, var felfri och kom 7:a. Hon blir så överladdad om hon vilar en dag mellan klasserna på tävling och jag ville ha henne bra i finalen. Samba gick 130 och var fin, hade tyvärr några pet. Acindo var lite okoncentrerad och hade två pet i 120. Amoorina hoppade helt enormt på framhoppningen, hon har nog aldrig hoppat så bra, även på första hindret inne på banan, kraffterna tog slut sedan så hon rev men det kan vara så ibland.

I finalen på söndagen var Lagana superfin!!!! Det var en ganska svår 140 bana med stora vattengraven bl.a Vi hade ett pet, så synd…hade varit värd en nollrunda!!! Det var en Winning Round där de åtta bästa gick till omhoppning och man tog med sig resultatet från grundomgången. Jag var sjätte bästa så vi var med! I omhoppningen var vi felfria så vi slutade på en femteplats!!! Bara en ryttare var dubbelnolla och det var Kim Krog som vann.

Jag avslutade sedan helgen med 130 seger på Lutricia!!!! Det var en tidshoppning och jag hade bara bestämt mig för att vinna!!! Hästen hoppade så bra och alla snäva svängar tog vi, och vann!!!! Helt underbart!!!

Helgen var mycket trevlig för övrigt också. Vi har bott på Vij Gård, 15 min från tävlingen. Även hästarna har stått där. Towe och Matilda har varit jätteduktiga hästskötare och glädjespridare denna helg!!! Ni är tokiga tjejer…de lyckades bl.a låsa inne nyckeln till bodelen i bodelen, så Dick fick skruva loss dörren för att de skulle komma in!!! Dick har rattat lastbilen fram och tillbaka, fixat med hästarna osv, han är våran allt i allo, och alltid lika glad! Helene har lagat jättegod mat hela helgen, som alltid! Björn har koll på startlistorna och mig… På lördagskvällen var vi bjudna på middag till Stina som äger Vij Gård. Elva personer var vi och jättetrevligt hade vi!

Jag måste bara lägga in en bild på en jättegod smörgåstårtebit som jag köpte på tävlingen på torsdagen (de hade en mycket bra servering med bra mat, bl a smörgåstårta), det blev sedan en sådan bit var dag, oemotståndligt god!!!