Det har varit en bra vecka som gått. Två nya hästar har kommit till stallet. En fyraåring som heter MAX (valack e. Marwin-Marocko äg fam Tell) och ska vara här för utbildning och tävling. Den andra hästen är en 2,5 åring som heter CERIA (e: Radisson)och ska ridas in och visas på treårs test nästa år. CERIA kommer enda uppe från Boden och har samma ägare som WIRKENESS som jag hade här förut för inridning och utbildning. Kul när hästägare är nöjda med mitt jobb så de kommer med flera hästar! Ägare till Ceria är Eva och Mikael Jansson.

Hästarna som tävlade i Karlstad har haft en lugn första halva på veckan och bara gått i hagen och skogen. LAGANA och LUTRICIA har en lugn vecka, de skrittas bara ut i skogen och kopplar av. Unghästarna och Samba har jobbat lite de två senast dagarna för de ska tävla på söndag, Samba imorgon. Ingen hoppning för dem hemma i veckan. Imorgon blir det tävling med SAMBA, GILDA och CAHLUA. Skulle haft med MIMOOSA men hon kändes lite trött och seg så hon får vila två veckor istället och ladda batteriernasmileydet som är viktigt när man jobbar med att utbilda unghästar, det är att kunna lyssna på hästen.

Ibland får man göra om planeringen som man har lagt upp från början. MIMOOSA är ganska orutinerad trots sin ålder, hon har haft två föl. Hon har gått flera tävlingar senaste 1,5 månaden och gjort det superbra! Planen var att tävla henne nu i helgen, men när jag red henne igår och hoppade lite så tyckte jag att hon kändes lite trött. Visst har det gått att ta med henne på tävlingen och hoppat runt, men magkänslan säger att hon behöver en liten paus, och då får det bli så!

Det är lätt att man bara kör på när man har en häst som vill och gör allt rätt. Men stanna upp ibland och känn efter ordentligt, för hästen ska hålla i många år och vilja hoppa i många år, lätt att bränna ut en sådan häst. Därför får hon vila lite nu istället. Jag brukar få höra det från mina hästägare att de tycker det är så bra att jag låter mina hästar vila när jag känner att det behövs, och att jag har en varierad träning. Det ger hållbara hästar som tävlar i många år. Jag är mycket stolt också att jag har friska hästar i mitt stall. De är aldrig halta eller skadade, så många hästar som jag har och alla mår bra, det känns bra!!! Får bara hoppas att det fortsätter så nu….

Tävlingen imorgon är kval i stilhoppning till GLOBEN med SAMBA. Vi måste bli etta eller tvåa av trettio starter för att kvala vidare…spännande! Vi var ju med i GLOBEN förra året och kom tvåa, det skulle vara så kul att rida där igen!

Samba och jag i Globen 2008