ÄNTLIGEN SNÖÖÖÖÖ!!!!!!!!!!!! Slut på leran för ett bra tag framöver hoppas vi?!!!! Hästarna var helt vilda och galna igår när de kom ut i hagarna! Speciellt MAX sprang runt och busade hela dagen i snön!

Hundarna gillar också snön! MY har ju aldrig sett snö och tycker det är jättekul. Vi kan ha varit ute bra länge, så går vi in. 5 min senare står hon vid dörren och gnäller, då ska hon ut och busa i snön igen!!!!

Mamma och KNUBBE!

Idag var det så härligt att galoppera i snön över de orörda fälten! Solen sken och det är bara så härligt!!!!

Nu i helgen är det dax att sätt igång tävlingshästarna igen, jag tror att de kommer vara helvilda!!!! MIMOOSA, GILDA, CAHLUA, SAMBA har vilat i fyra veckor, LAGANA och LUTRICIA i fem veckor. Femåringarna ACINDO SB, AMOORINA och GINA fick vila två veckor efter breeders. Sedan red vi dem lugnt i tre veckor och så har de vilat igen. När mina hästar vilar så här länge så går de bara i hagen och har det bra. LAGANA som har så mycket energi har ridits lite lätt ute och gått på promenader. Jag tycker det är viktigt att verkligen låta hästarna VILA ordentligt! De behöver det för både kroppen och huvudet. Så har jag heller aldrig några skador på mina hästar. (peppar, peppar ta i trä!!) men faktum är att de är friska och sunda. Varierad träning på varierat underlag, planering av tävlingar och en ordentlig vila på vintern (och även på sommaren för de unga hästarna)

Bara för att jag säger att hästarna aldrig är skadade så har min tvååring gjort sig illa! Hon har skurit upp ballen på höger framben. 7 cm långt från kronranden och snett uppåt ca 2 cm djupt. Hon missade som tur var kotsenskidan med några mm….! Men det är en annan form av skada en vad jag syftar på med tävlingshästarna. som tur är kommer det läka och bli bra. Hon är jättesnäll att bandagera såret på och spruta penicillin, det trodde jag inte. Hon var inte så snäll mot veterinären när han var här fast hon hade fått lugnande…

Imorgon blir det ridhuset med LOOKINA och CARLINA, de ska få hoppa. Vi åkte även och hoppade i tisdags morse med LOOPEZ och CARLINA. Då var det halv snöstorm. Jag tyckte inte att det var så farligt när jag åkte hemifrån, men när jag kom ut på E18 så undrade jag vad jag hade gett mig in på???? Inte kul att köra i det vädret! Tog dubbelt så lång tid och halt och jäkligt var det. Planen var att även åka med CERIA och RETZINA Q till ridhuset den dagen, men det gjorde vi inte! Bättre att stanna hemma när vädret var så dåligt!