Hästarna hade vilodag idag och gick bara i hagen. Skönt för dem att få busa lite i snön som de vill! De två som har mest kul är helt klart CERIA och RETZINA! Som de busar och leker, full rulle!

Vår veterinär SARA WALLGREN var här idag och raspade tänderna på nio hästar.

Jag tycker det är viktigt att kolla igenom munnen minst en gång om året, det brukar räcka. GILDA fick Sara slipa lite hakar på. LAGANA, ACINDO och AMOORINA var ganska vassa. De tre måste man nästan kolla en gång i halvåret så inte tänderna är för vassa.

Sedan passade jag även på att klippa GILDA när Sara var här och kunde ge henne lugnande. Ni som följer bloggen vet ju att hon höll på att ha ihjäl oss i höstas då hon skulle klippas…

Jag kan säga att det gick knappt med dubbel dos lugnande och brems…benen och huvudet var bara att glömma att det skulle gå att klippa, så nu är GILDA skäggig, inte så vackert, men vad gör man???? När jag ändå var igång med klippandet så fick MIMOOSAS och AMOORINAS päls också åka av. Och de två är som en dröm att klippa, så snälla!!!!

AMOORINA blev så fin när hon var klippt, från “ponnylook” till storhäst på 30 minuter!