Ikväll var det pay n jump på Strömsholm. Vi kom iväg fast det har vräkt ner snö. Vägarna är plogade, men lite halt, bara att köra med förstånd! Det är helt makalöst vad mycket snö det har kommit, säkert 3-4 dm sedan igår!

Hästarna som var med på hoppningen var ACINDO, GINA, GILDA, AMOORINA, MIMOOSA och CAHLUA. Gissa om de var glada att få komma ut på “tävling”?! AMOORINA höll på att bocka av både mig och Johanna på framridningen /framhoppningen och GILDA körde en riktig rodeo repa efter första skuttet på framhoppningen! Att de kan tycka det är så kul?!

Första banhoppningen på länge, men alla kändes fina måste jag säga. GINA fick bara hoppa ett varv på 110 höjden för hon var så superfin! De andra fick hoppa två rundor var och gjorde det bra. ACINDO är så skärpt och klok i sin hoppning, gör det så enkelt! AMOORINA var super glad! GILDA var lite spänd, men så har hon minst rutin. CAHLUA var lite kaxig när hon kom in, stod på bakbenen när jag skulle visa de tittiga hindren, sedan hoppade hon som tåget. Har nog med lite osäkerhet att göra, men hon litar på mig så hon hoppar och hon hoppar bra! MIMOOSA är bara så glad, som en ättrig liten “Jack Russell” studsar hon runt!

Tack Björn, Issa, Johanna, Matilda och Towe för att ni hjälper till, utan er skulle det inte gå när det är lite starter och vi har många hästar. Johanna hjälper mig att värma upp, jag hoppar hästarna och de andra sadlar hästar! Ni är som jag sagt förut, GULDTJEJER!!!

Tidigare på dagen tränade jag för Pether Markne. Riktigt kul, det var ett tag sedan. Han bor i USA Jan-mars, så han kommer hem en vecka i månaden och tränar sina elever, det är vi glada för!

Mycket markarbete med att få hästarna att slappna av och rida med så små hjälper som möjligt. Fokus på vår sitts och skänkel, nu ska jag tänka på att ha den ännu längre bak. Lite balansträning också, vi fick stå upp i stigbyglarna i galopp med HELT RAKA ben och hålla tygeln i en hand och ha den andra handen hänga efter kroppen. Gick galant, jag fick faktiskt beröm för min balans!!! Och det kan jag tacka shettisarna LUDDE och KNUBBE för!!! Mycket barbackaridninge blev det på dem när vi var små! Jag hade en sadel från början, en så kallad “pannkaka” när den var utsliten häftade pappa ihop den, sedan övergav jag den för barbackaridning…det var tider det!!!