Femteplatsen var den som Västerås RS prenumererade på den här laghoppningshelgen! Elitlaget femma igår och div 1 femma idag…I div 1 var det femton lag med, så en femte plats är helt ok. I laget red Jennie Juhlin, Carolina Damm, Ida Aldernäs och jag.

I förklassen var jag felfri med både SAMBALOLEC och LUTRICIA MC NEAL. Det var svårt att välja häst till laget då båda kändes fina. Men så tänkter jag att Samba är snabbast om det blir omhoppning. Skojade och sa att nu river väl Samba i laget och så vinner väl Lutricia 120 klassen efter, och nästan så blev det…Samba rev och Lutricia var dubbelnolla och kom tvåa!!! Kan tillägga att jag tappade stigbygeln efter hinder nr sex i grundomgången på Lutricia och jag fick inte tag på den, så jag hoppade hela banan och omhoppning med bara en stigbygel!!! Tur att man har bra balans!!!smiley

Red även 120 klassen på ACINDO SB och GINA. ACINDO fick gå avd A för första gången. Hade fyra fel men det räckte till den sista placeringen så hon fick en rosett!!! GINA gick avd B, hoppade fantastiskt fint och var felfri! Jättekul!

Issa och Towe vid lastbilen i snöstormen!

Dagen var lite jobbig eftersom det kom sådant snöoväder. Allt blir blött och snön packade på i hovarna så vi fick knacka bort det innan jag skulle sitta upp. Men med fem pris på sex starter går hemresan lättare till och med i snöstormen! Dick körde lugnt och sakta hemåt.

När vi var halv vägs mellan Enköping och Västerås, efter sagån mötte vi flera bilar som blinkade åt oss. Först trodde Dick att han glömt lyset på men så var det inte. När vi kom en bit efter Irstakorsningen såg vi att det var stopp på motorvägen. Det var en långtradare med släp som blockerade vägen! Släpet hade vält och låg i diket, själva lastbilen stod snett över motorvägen…vi var fjärde bil som kom fram efter att det hänt. Det var ett mellanrum från mitträcket till lastbilen så personbilarna kom förbi, så vi sa att vi provar om det går för det är inte så kul att bli ståendes i flera timmar med hästarna på bilen om de måste bärga släpet först. Tur att det går att vika in backspeglar, annars hade vi inte kommit förbi! Långtradachaffisen hade vikt in sin och jag fick inte in våran, så “chaffisen” fick hjälpa mig att trycka in vår spegel. Ca fem cm hade vi tillgodo på min sida och Dick hade nog bara tre cm på sin sida till mitträcket, han fick hänga ut med huvet och kolla räcket samtidigt som han smög förbi, och det gick! Sedan fortsatte vi hem i ca 50 km/h. Kan tillägga att jag frågade långtradarchaffisen om allt var ok med honom, och det var det!

Det händer mycket när vi är ute på vägarna och åker. Igår tex så blev vi omkörda på strängnäsvägen på väg hem från tävlingen. Den vägen har massor av kameror och växlar ofta mellan 70 km/h och 90 km/h. Det är mycket krön, backar, kurvor, korsningar osv, ingen rolig väg. Björn höll kanske 85km/h med lastbilen där det var 90, och så kom det en skåpbil och blåste förbi i hög hastighet. När han kom in i högerfilen igen blixtrade det till, han åkte fast på bild!!! Längre fram på den vägen är det en lång bro, som har broöppning för båtar. Det var broöppning när vi kom fram, gissa vem som stod först i kön framför oss när vi kom fram??? Jo, bilen som körde om oss och blev fotad!!! smileyskadeglädje, nej inte alls va?!!!!! Så jag säger bara, ta det lugnt i trafiken så kommer vi alla fram dit vi ska, lönar sig inte att köra fort alla gånger!!!