Två dagar har rusat förbi i expressfart, tänkte försöka återge dem i timmar….

Den här veckan är det påsklov för Towe och Matilda, så de bor här och då fodrar de frukost till hästarna så jag kan få sova lite längresmileyguldstjärna till tjejerna! Var ju och hoppade på Rocklunda sent kvällen innan så några timmars extra sömn är välkommet! Jag började rida kl 9 och trimmade dressyr på CAHLUA, SAMBA, LAGANA, LUTRICIA fram till kl 12. Towe red med på CARLINA och Matilda red LOOKINA tilllsammans med en av mina ritter. De andra hästarna gick i hagen på fm. Vi åt lunch 12-12:30, sedan åkte vi till Rocklunda med MIMOOSA och LOOPEZ. Jag hoppade MIMOOSA. Hon gick jättebra, hoppade bana. Även LOOPEZ hoppade bana och Matilda red henne. Jätteduktiga båda två! Matilda ska få tävla LOOPEZ på hemmatävlingarna i maj (gissa om hon är glad???)

Hem och bytte hästar, åkte till Rocklunda igen till kl 16. Hade då med AMOORINA och ACINDO. Vi bytte lite hästar i hagarna innan vi åkte. Vi tränade även CERIA och RETZINA på “att visas för hand”. På treårstestet ska man visa hästen för hand i skritt och trav. Dax att börja träna på det nu så de lär sig att skritta och trava på bästa sätt. Båda två tyckte det var lite konstigt att springa fram och tillbaka på vägen, men det gick riktigt bra!

Väl på Rocklunda red jag bara dressyr på ACINDO-fin! AMOORINA fick hoppa bana och var strålande fin, så det blev bara ett varv på banan och inte så högt heller, hon ska ju tävla i helgen.

Hemma igen och då var Ann-Sofie (ID-kontrollant) i stallet och hade kollat CERIA och fyllt i hennes pass, som nu ska registreras i ASVH. CERIA är född i Holland och för att få gå treårstest måste hon vara reg. i Sverige.

Vi har en ny inridningshäst som vi jobbade med lite och kl 18 sprang den första av oss in i duschen, kl 19 skulle vi vara på Strömsholm för att titta på Flyinges Hingstvisning! Vi kom dit precis i tid! Bra jobbat! Så ska ni komma ihåg att mellan varven är stallet mockat, fodrat, hästarna borstade och grejerna putsade!

Efter hingstvisningen åkte vi (Issa, Johanna, Towe, Matilda och jag) till La torre och åt god mat! Släckte sänglampan kl 23:30…

…och så ringde kl 06:00 idag! Ny dag, ny planering!

Började med att vi åkte till Rocklunda kl 07 med CARLINA och LUTRICIA. Jag hoppade CARLINA, bana och hon var så duktig! Issa longerade LUTRICIA. Nyttigt för den hästen att longeras någon gång i veckan. Kl 8 kom SANTE, en trevlig häst som jag rider åt ägaren ibland.

Ett vårtecken, paddocken på Rocklunda är ridbar! Jag och SANTE

Hemma igen strax efter 9. Towe och jag red mormors rundan på GINA och GILDA. Underbart väder,sol och fågelkvitter. på mormors fält stod det två tranor när vi kom ut ur skogen! Häftiga fåglar, så stora!

Issa släppte ut hästarna när vi red. När vi ridit klart GINA/GILDA så skyndade vi oss att göra klart LAGANA och ACINDO för att åka till Skästa och träning för Pether Markne. Han är nu hemma efter sin tremånaders vistelse i Florida, så nu blir det träning igen! Jag är så glad att jag har två så bra tränare som ANITA och PETHER. De har samma “tänk och upplägg”, passar mig som handen i handsken! Kl 12 började träningen och vi hann en sväng förbi Mc Donalds för en snabblunch på vägen dit!

Träningen var jättebra. Som alltid focus på sitsen och handen, noggrann uppvärmning.

Banhoppning var det idag. Lång bana dessutom, jättebra inför utomhus-säsongen som börjar om några veckor.

LAGANA var riktigt “på hugget” idag. Lite väl framåt och ville inte riktig ta stöd på bettet. Här går Pether igenom vad jag ska tänka på. LAGANA hoppade superbra på slutet.

ACINDO var jättefin! Pether gillade henne jättemycket!

Hemåt igen och ta hand om hästarna. Sedan åkte mamma och jag iväg och handlade och passade på att äta, lite “mor-dotter kvalitetstid”!!! Det behövde mamma som varit sjuk i två dagar, tur att jag kan muntra upp henne med hästsnack!

Efter em fodringen vi kl 18 så red jag CAHLUA, Issa red SAMBA och Johanna red LOOKINA. På kvällen, och då menar jag nästan natten (kändes det som iaf!) åkte vi till Strömsholm och löshoppade CERIA och RETZINA. Vi hade tid kl 21 och 21:20…Nyttigt för unghästarna att komma till nya ridhus. Båda två var duktiga! RETZINA är lite försiktig i början, de första varven smyger hon nästan runt, sedan hoppade hon jättefint. Båda två fick hoppa lite högre idag.

Nu är de här två dagarna över, snart börjar en ny, minst lika fullmatad, sedan är det tävling lör-sön! Ni ska veta att jag älskar mitt jobb/liv även om det är långa dagar ibland. Blir aldrig långtråkigt och enformigt iaf!