Idag har dagen bestått av förberedelser inför tävlingarna i helgen. Det är andra omgången av elit allsvenskans laghoppning imorgon och den tredje omgången rids på söndag på Hamre Ridklubb. Då avgörs vilka två lag av åtta som går vidare till den stora SM-finalen på Strömsholm i Juni. Ni får hålla alla tummar ni har för Västerås Ryttarsällskap!

Vädrets makter ha gjort så att paddocken står under vatten och tävlingarna kommer vara inomhus. Enligt tradition ska omg två och tre av laghoppningen gå utomhus, nu blir det inte så.

Hästarna som ska tävla i helgen har ridits lite lätt idag, alla känns fina. Förutom lagklasserna så har de vanliga klasser som mina unghästar går och de äldre hästar som inte är aktuella för laget.

Har även varit hem till Anita och tränat med AMOORINA idag. Red henne även igår för Anita och då tyckte hon att vi skulle prova ett annat bett på Amoorina, så det gjorde vi idag. Har tidigare bara ridit henne på tredelat tränsbett. Det har blivit så att när jag hoppar henne så “knäpper hon av” och jag känner ingen kontakt med munnen. Vi provade ett delat gummipelham. Mycket bättre blev det, kände plötsligt en mun! Ska prova det på tävlingen imorgon, intressant ska det bli för jag tror att hon sitter inne med riktigt bra kapacitet, hon måste bara få tid på sig att mogna i kropp och knopp!

AMOORINA Norrköping Horse Show 2009

Solen har visat sig idag och tänk så mycket lättare allt blir på en gång! Håll tummarna i helgensmileyså kommer det resultat rapportering imorgon!