Laghoppningens finalomgång igår var spännande. Det var ju lite högre och LUTRICIA MC NEAL och jag hoppade på 140 höjden. Åtta fel blev det, men vilken bra runda det var! Rev sista hindret ut ur trekombinationen och så petade vi ned planket, näst sista hindret. Det var härligt att hoppa 140 på henne igen, hon har inte gjort det sedan utomhus i Gävle i augusti förra året. Inomhus har hon gått 130,135 klassr. Så igår var det utomhuspremiär och det i 140 lagfinal!!! Aldrig kul att ha två ner i laghoppning men om jag bortser från det så var jag supernöjd med LUTRICIAsmiley

Laget slutade på en total femteplats i gruppen och är kvar i elitserien till nästa år. De två sämsta lagen av åtta åker alltid ur och får kvala från Div 1 för att ta sig upp igen.

LUTRICIA

Efter elitomgången var det dax för Div 1 och där red inte jag så Towe, Helene och jag åkte och köpte lunch på Spicy Hot och tog med oss tillbaka. Skönt att sitta utanför banan på en filt och koppla av en stund. Issa, Matilda och Dick kom på em med lastbilen och hästarna ACINDO SB, GINA, CAHLUA, SAMBALOLEC. AMOORINA hade vi med oss i trailern och de hästarna skulle hoppa 120 och 130 klasserna efter lagen.

SAMBALOLEC hoppade fint i 120. Hade en rivning i omhoppningen med det blev en vit rosett iaf.

SAMBALOLEC

Sedan var det dax för CAHLUA. Jag börjar undra om de har startat en liten klubb på Hamre som heter “nu ska vi stå ivägen för Tette och Cahlua på banan”? I lördags när jag hoppade henne och gick till omhoppning och svänger upp på andra hindret så stå det en banperonal i vägen för hindret. Hon hoppar åt sidan så jag hinner styra på utan att hästen blev störd. När jag kommer mot näst sista hindret så tänker jag att “nu ska jag testa en snäv sväng med Cahlua” och vänder innanför till sista hindret, och gissa vad??? Jo samma peron står ivägen framför det hindret också!!!!!!! Hinner inte stanna CAHLUA men vi rev hindret…

Igår i 120 klassen händer det igen! CAHLUA och jag är felfria i grundomgången. Hoppar första hindret i omhoppningen och vänder upp mot nästa hinder, en oxer. Där står det två tjejer MITT I OXERN!!!!! Jag blev j””’arg och får styra ifrån, bryta av och dommaren säger ingenting. Jag fattar galopp och hoppar oxern och hindret efter. Arg som ett bi och utan focusering. En sådan grej ska bara inte hända tre gånger på samma helg med samma häst dessutom. CAHLUA som är så speciell och kräver 150 % focusering. Ska sedan hoppa långsidan ner som börjar med kombination och jag har helt tagit bort galoppen så jag får göra en volt för komma igång igen. Då säger dommaren “ekipaget uteslutet pga två olydnader”. MEN HALLÅ!!! Jag har inte två olydnader, såg han inte att banperonalen stod ivägen? Jag hoppar iaf kombinationeno ch då ropar han “Nej, nu Therese får du ge dig avbryt ritten” jag hoppar sista hindret och går i mål. Blir uppkallad till domartornet men överdomaren som såg hur allt gick till kommer fram och säger att jag behöver inte gå dit för jag hade inte gjort något fel. “Tack, sa jag, jag vet”

Går iaf upp till domaren som då har förstått att inte jag gjorde fel. Gissa om jag fick tusen ursäkter???!!! Dessutom gjorde de så att jag behövde inte betala för CAHLUAS starter för de tyckte det var så förargligt att det hände tre gånger! Rättvisan segrade, skämt å sidor!

AMOORINA hoppade 120 och 130 bra. Testade som sagt nytt bett den här helgen och då blev det mer skolrundor än tävling, ibland måste man träna på tävling för utbildningens skull. Jag fick göra en volt i 120 klassen och dessutom kastade sig AMOORINA iväg precis när vi passerat startlinjen för hon blev rädd för något utanför banan. det var ju utomhuspemiär så sånt kan hända. I 130 hoppade hon bra och jag tyckte bettet fungerade bättre och bättre. Kände att hon blev lite trött på slutet så jag valde att avbryta.

GINA

ACINDO SB och GINA hoppde 120. GINA felfri-superrunda. ACINDO fyra fel. Båda fick gå 130. De började med unghästarna i 130 så det blev inte så lång återhämntning för dem. GINA kändes lite trött men gjorde en bra runda. Rev två lätt och så tar jag på mig sista rivningen, red lite för mycket framåt.

ACINDO min lilla stjärna hoppade felfritt!!! Så nu är hon färdigkvalad till Breeders i höst och har första nollan till Falsterbo på första försöket! Vi behöver göra en felfri till på fyra försök för att kvala dit också.

ACINDO SB

Igår var jag ganska trött efter de här två tävlingsdagarna, idag blir en liten lugnare dag. Rida några hästar osv. SOLEN SKINER!!!!!!