När vi åkte hemifrån imorse var det bra väder. Kunde inte riktigt förstå Pernilla som smsade att det var skitväder på tävlingen. När vi kom till Södertälje förstod jag vad hon menade, det vräkte ned regn…

När vi kom fram till tävlingen slutade det nästan helt, och resten av dagen har varit ok. Lite småregn bara. Veterinärbesiktade alla hästar och broddade i gräsbroddarna. De hade en ganska lång paus innan unghästarnas klass för att flytta alla hinder på banan och sanda. Arrangören gör ett jättebra jobb med att fixa banan så att vi ska kunna tävla. Tummen upp för dem alla!

CAHLUA inledde dagen med en felfri runda i 120! Hoppade bra och helt obekymrad om underlaget.

AMOORINA hade tolv fel, tror hon var lite osäker på underlaget, kändes som hon inte riktigt kom upp från marken.

GINA blev superspänd när hon kom in på banan. Ville inte gå i närheten av vissa hinder. När jag fick startsignal så stannade hon tio meter framför första hindret och vad det berodde på vet jag inte. Spänd för underlaget kanske, och allt runt omkring. Jag tänkte att ok, nu får jag kämpa för kung och fosterland och det gjorde jag. Vi kom runt hela banan med ett nedslag i kombinationen bara. Så klart blev det massa tidsfel eftersom hon stannade framför första hindret och jag skrittade fram och lät henne kolla läget lite extra innan jag började om. Men så kan det vara med unghästar. Hon var duktig som hoppade banan.

ACINDO var superfin. Hoppade riktigt bra. Tyvärr petade vi sista hindret, det tar jag på mig. Men vi fick pris!

LUTRICIA gick 140 med två nedslag. Rev första hindret…aldrig kul och sedan ett räcke ur snäv sväng men ganska ok runda, hoppade riktigt bra i kombinationerna.

LAGANA var hur pigg, fräsch och fin som helst! Hade fyra fel i båda klasserna. Det märks att CAHLUA är hennes dotter, ingen av de två bryr sig om lite regn och klaffs, bara de får hoppa!

Nu har vi ätit god middag och fått ordning på hästar och lastbil. Vi bor hos min kompis Jessica, 15 minuter från tävlingen. Så skönt att stå med hästarna i ett riktigt stall, torrt och fint!

Tusen tack Jessica för att vi får bo här!