Det gick bra för mig i år igen på Årsta Runstens tävling! Hästarna var verkligen i fin formsmiley

På lördagen vaknade jag av att jag fick vatten i ansiktet…det regnade in från takluckan…inte för att den läcker, det var storm och full blåst så det blåste in under luckan. Lastbilen gungade dessutom i blåsten så jag tänkte bara, Jaha, det var den tävlingsdagen, det kommer inte gå att rida idag om det ska fortsätta så här. Då var kl 06…Som tur var avtog regnet men inte blåsten. Det gjorde att banan torkade upp en del och tack vare duktiga funktionärer som kämpade med underlaget så gick det bra att tävla.

Towe och Matilda i stallet hos Jessica där vi hade hästarna under helgen

Jag red inte första klassen så vi behövde inte åka till tävlingen förens efter lunch. Då hann vi fixa med hästarna och jag trimmade LAGANA lite. Det var hennes klass som var min första för dagen och det var 150 kvalet till Grand prix. Banan var ganska svår och mycket fel blev det. Bara två ekipage var felfria och vann gjorde Helens Lundbäcks pojkvän Roberto. LAGANA och jag gjorde en ganska bra runda men det trillade fyra bommar. Början var bra, i mitten kom rivningarna och slutet mycket bra. Kanske blev det lite tungt av regnet på banan?

LAGANA 150 kval

Sedan var det dax för Runstens Derbyhoppning i 140. Där red jag LUTRICIA och vi vann ju derbyt förra året så nog var jag sugen på att upprepa det! I år tycker jag att derbyt var svårare, och det gick i 140. Jag älskar att rida derby och det gör LUTRICIA också! Banan är lång, 18 hinder med kombinationer, vattengravar, hoppa ut från banan, upp och ner för gräsvallen osv. LUTRICIA var helt suverän och vi var felfria!!!!!!!! Tre felfria blev vi som fick hoppa om och två skulle få pris…

Första ekipaget var felfria och snabba, sedan var det vår tur. Efter mig startade Marlene Lindblad på Handsom EM, och de är alltid snabba så det fanns inget för mig att förlora, det var bara att ge järnet! LUTRICIA var med på noterna och jag såg en sväng där jag kunde gå innanför till näst sista hindret för att spara lite tid och det gjorde vi, var felfria i mål och snabbare! Marlene och Handsom EM var också felfria och en sekund snabbare än oss. Jag kan säga att jag var inte besviken att bli tvåa, jag var superglad! Det är kul att känna att en häst vet när den varit riktigt duktig, LUTRICIA kände det och hon verkligen strålade som en sol med spettsade öron! På söndagen gick hon sedan 135 med ett nedslag som jag tar på mig lite. Hon hoppade mycket bra och det var kul, hon gick ju fort i omhoppningen dagen innan men det påverkade inte hoppningen dagen efter.

LUTRICIA och jag på gräsvallen. Bilden är från förra årets derby.

Unghästarna hoppade på lördagskvällen. ACINDO SB gjorde åter igen en jättefin runda. Ett nedslag men ingen sexåring var felfri så hon fick pris. GINA var mer avspänd är dagen innan och hoppade bra, hade två ner. AMOORINA hade samma resultat. CAHLUA hade hittat utgången och efter hinder två tyckte hon att vi skulle gå ut från banan och till lastbilen. Det tyckte inte jag och efter att ha stått på bakbenen gav hon sig och hoppade sedan resten av banan utan problem…

CAHLUA, damen med humör, som jag tycker så mycket om i alla fall!

På söndagen började unghästarna och AMOORNA var felfri!!! Jättebra. GINA var också jätteduktig. Hoppade 130 helt avslappnat med riktig bjudning och fina språng. ACINDO var otroligt fin igen. Rev tyvärr i trekombinationen, annars hade vi varit nolla.

Sedan var det dags för helgens andra höjdpunkt, GRAND PRIX hoppningen. Första höjdpunkten var derbyt.

Banan var ganska lång och framför allt ganska så svår. Banbyggaren Jonas Holmberg sparade inte på krutet. Den innehöll det mesta, bla stora vattengraven med räcke efter på relaterat avstånd och banan avslutades med en maffig trekombination. Jag måste erkänna att jag är lite skråckfull så den fina DROSKA skjortan åkte på. Den har ju bringat tur i de senaste finalerna…idag gav den full utdelning för LAGANA och jag var FELFRIA!!!!! Vi var det första felfria ekipaget och klassen var en a:1A, omhoppning endast för de felfria. Jag var ensam felfria ända till den sista startande som var Sara Samuelsson. Hon grejade en omhoppning genom att vara felfri. Kul för publiken och alla, spänning på topp!

Min strategi var att försöka rida felfritt och lite på säkerhet, ville inte riskera att halka om underlaget skulle släppa. Vi lyckades vara felfria även i omhoppningen!!! LAGANA var fantastisk! Underbart att vara dubbelnolla i en Grand Prix!

Sara var också felfri och snabbare så hon vann och jag blev tvåa. Inte en missnöjd tvåa nu heller kan jag säga! Trevligt att få ordentligt med prispengar också, det sitter aldrig ivägen!

Happy!!!

Diva är bara förnamnet på LAGANA ibland!!! Hon njuter i fulla drag på prisutdelningen. Tre kom John Hickey på fina IAN. John vann sjuårsfinalen på CAMOMILL (sto Camaro M-Looping) det är en häst som jag ridit in och visade på treårstestet och fick hoppdiplom. Det är kul när hästar man jobbat med blir stjärnor! Grattis JOHN och stort GRATTIS till Björn Andersson och Eva Manlig som är uppfödare till CAMOMILL och LUTRICIA MC NEAL, och även LAGANA är född och uppvuxen hos dem.

Jag måste även få skriva in ett litet beröm som jag fick efter Grand prix klassen. Det var självaste banbyggaren som kom fram till mig och sa att min runda var jättebra och välriden. Han tyckte att jag red banan precis så som han hade tänkt att den skulle ridas när han byggde den….IM PROUD!!!!!!