..det får jag göra efter idag. ACINDO SB gick första kvalrundan idag och hade fyra nedslag. Hon kan bättre är så, det vet jag. Men unghästar är unghästar och som vi all avet som jobbar med dem så kan de ha en dålig dag på jobbet, precis som vi människor.

ACINDO SB drabbades nog av “scenskräck” när hon kom in i ridhuset. Ute på framridningen var hon avslappnad och hoppade superfint. När hon kom in i ridhuset kändes det som att hon blev en liten mus som kröp ihop och bad om ursäkt för att hon var där. Jag försökte hjälpa henne genom att galoppera på framåt och hjälpa henne så gott det gick, men hon höll igen i sprången. Första hindret petade hon ner, hoppade ok på tvåan. Hopade superfint på tean och fyra A-B. Rev sedan femman och sexan. Hinder nr sju som var trekombinationen hoppade hon jättefint, men rev sedan hinder nr åtta. Hoppade ok på nian, sedan bröt jag av mot sista hindret. Fattade ny galopp och så hoppde hon fint på sista hindret. Alla hinder hon rev var oxrar, samt trippelbarren, alla bakbommar med bakbenen, för att hon höll igen i språnget.

Jag klappade om henne när vi skrittade ut och tänkte, ok såhär blev det idag, imorgon är det en ny runda. Bara att fokusera på nytt och försöka avsluta med flaggan i topp, inte ändra på något. Hennes nedslag idag berodde inte på att hon är en dålig häst som är slarvig eller tråkig, eller dålig ridning. Bara en dålig dag på jobbet helt enkelt. Jag är såklart jättebesviken på resultatet, för man är ju en tävlingsmänniska och när man väl är här vill man ju komma till final med ett bra resultat. Nu blev det inte så och imorgon är en ny dag!