Det kändes som jag var långt ifrån glamourens värld nu ikväll när jag stod ute i regnet vid lösdriften och fyllde vatten till unghästarna. Mörkt, blåsigt och pannlampan på. Tyckte vattnet steg väldigt långsamt i karet. Det tyckte även hundrana Mira och My som efter en stund kom och hoppade på varsit av mina ben och kraffsade med framtassarna, och kollade bedjande på mig “Matte, kan vi gå hem till värmen nu???”

Så nu får ridbyxorna åka in i tvättmaskinen också, blev något leriga efter tasskraffset! Fast de var på väg dit redan tillsammans med min jacka och handskar. Har brottats med 45 torvbalar idag som jag var och hämtade i trailern. Tänkte ta traktorn och lyfta ur pallarna med torvbalarna, då jag kom på att pappa satt på sitt vajerspel bak på den, som han använder då han hämtar träd i skogen till veden. Hade inte lust att svänga runt på gården med den som en svans efter traktorn! Så det var bara att lasta ur alla balar med min egen handkrafft! Kan tilläggas att jag behöver inte gå på gym idag…

Torven ska jag ha till boxarna nu när jag ska lägga in bädd inför vintern. Det blir mer lättmockat, varmt och mjukt för hästarna. Jag grundar alltid bädden med några balar torv, efter att ha kalkat golvet. Sedan fyller vi på med spån resten av vintern. Johanna gjorde en bädd idag, resterande elva boxar ska jag göra imorgon, och hinna rida också, samt ta in och ut och fodra och mocka ur boxarna först, så det lär bli en lång dag långt bort från glamourens värld imorgon igen!

Inte riktigt jag idag!!!!!!