Precis vad vi gör varje dag, jobbar på med alla hästar. Sexton hästar tränade idag igen!

Några gånger runt mormorsrundan. Kan låta tjatigt att vi rider där så mycket, men just nu är det perfekt för alla unghästar att gå den för att bygga upp sin kondition, styrka, titta på alla saker längs vägen vid alla gårdar. Galoppera över fälten, trava på vägarna och mitt i få skritta genom skogen och koppla av lite. Det är perfekt för dem.

Rida dem i ridhus, det hinner vi senare. Det ger så mycket att träna dem så här. Tävlingshästarna som ska igång får också gå den nu, så mormors-rundan är bra för alla!

Tomas har även tömkört CARLINA och LUTRICIA idag. De jobbar på bra i tömkörningen och jag tycker det är intressant att titta på hur de jobbas.

LUTRICIA tycker det är jättekul. Det ger mer än att longera, även om jag gillar det också. LUTRICIA brukar jag alltid jobba i longeringen minst en gång i veckan, nu får det bli tömkörning istället.

Ikväll körde Towe och jag in massa spån till alla hästar. Tänkte slippa det imorgon så de fick dubbelt idag. Har en stor hög råspån, som i denna kyla fryser ihop. Så först får man hacka, bända och slå loss spånet innan man kan skotta upp det i kärra. Efter sexton kärror var jag så överhettad under alla dessa kläder att jag hade kunnat hoppa i en isvak, direkt!

Nej nu måste jag hoppa in i duchen och sedan sova, imorgon är en ny dag med massa ridning igen!