Igår kväll gjorde mamma jättegoda varma smörgåsar. Tomas och Marie var här och vi åt så vi var mer än mätta, då kommer mamma med en hel full plåt till med mackor! Sen blev det efterrätt på det! Kändes som att jag inte skulle behöva äta på några år efter igår kväll!!! Vi hade jättetrevligt och mycket skratt blev det.

Sov alldeles för lite i natt, gick upp tidigt. På fm åkte vi till ett nybyggt ridhus i Lilla Åskebro. Där har Erik Bergren sina hästar. Vi hade bestämt att hoppa tillsammans någon av mellandagarna, så det gjorde vi idag. Jag hade med sju hästar. Det var SAN DIEGO, EROZ, TIP TON, LOOPEZ, LOOKINA, AMOORINA och BAILANDO.

Towe och Marie sadlar AMOORINA.

Tomas och Erik byggde upp en bra bana med både travbommar, studs, raka linjer, böjda linjer och hoppning på volt.

TIP TON var jättefin idag, SAN DIEGO hoppade också bra. LOOPEZ och LOOKINA duktiga fyraåringar.

EROZ hoppade jag uppsutten för andra gången. Han är så cool den där hästen. När man sitter upp så känns det som att sitta på en “stridshäst”!!! Han är stor och stabil och bär sitt huvud högt och stadigt och när han galopperar så dundrar detpå runt spåret. Idag hade han ingen draghjälp och tyckte det var lite läskigt i ridhuset först. Det var som sagt ett nytt ridhus som vi aldrig varit i förut. Han tittade mycket på allt i början då vi värmde upp. Travade över lite bommar i början, det var inte så märkvärdigt för honom. Travhoppade sedan ett kryss för att sedan avsluta med en hel liten bana på 50 cm!!!

Började snett igenom på ett räcke, sedan långsidan ner med två räcken efter varandra med sju galoppsprång. Snett igenom igen över en oxer för att sedan avsluta med en oxer mitt på andra långsidan. Jag fick driva på ordentligt första varvet. Sen blev det lite bättre fart. Han är noggrann när han hoppar över. kul!

Towe hoppade AMOORINA idag, och de var så duktiga! Towe är duktig för att ha hoppat så lite som hon har. Sitter bra och stör inte hästen alls, rider rytmiskt och fint. AMOORINA hoppade bra.

BAILANDO var med för första gången och jag skulle hoppa in honom. Det gick riktigt bra! Trevlig häst det där. Possitiv och framåt. Slutade med att vi hoppade långsidan med två hinder i följd och de båda hindren snett igenom, allt i galopp. När jag värmde upp honom fick jag mig en riktig “rodeofärd”!!!! Mamma mia vilken uppvisning vi bjöd på! Längs hela kortsidan, och jag vet inte riktigt vad han gjorde men jag satt på en bockande, studsande, hoppande märla och det var nära att jag åkte av. På något vi höll jag mig kvar i sadeln och jag hann tänka, Shit jag åker av, det kommer göra ont, fan, nej jag ska INTE AV, TÄNKER INTE BJUDA PÅ TÅRTA, GLÖM DET!!!! DU SKA INTE FÅ AV MIG!!!!…och jag satt kvar! Puh!!!

Så jag kan väl säga att “än så länge kan kärringen”, de gamla tackterna sitter i ryggmärgen!

Vi kom hem på em och då var det bara att ta in hästarna, fodra dem och oss själva. Ut till stallet igen och göra klar LUTRICIA och åka till Strömsholm och rida dressyrlektion för Agneta Aronsson. Nyttigt och roligt. Fick jobba med att få LUTRICIA loss i sidorna. Resultatet blev en avspänd häst som jobbade genom ryggen avspänt. Så nu har jag något att träna på till nästa dressyrlektion! Jag fick dressyrlektionen i julklapp av Tomas, tack så mycket!

Sitter nu i soffan inlindad i en filt och brasan sprakar i kaminen. Ska göra en kopp te och kommer förmodligen däcka här, så trött är jag just nu! Towe sitter i den andra delen av soffan och det är konståkning på eurosport.

Imorgon kommer vi inte rida, då får hästarna vila, vi också! Det har varit intensiva dagar. Björn och jag ska på nyårsfest som är på Thottska villan i Strömsholm. Så imorgon ska jag till frissan och göra en riktig håruppsättning, det ni, händer inte allt för ofta!!!

AMOORINA på en tidigare träning.

Molly i snön.

Påfågeln ville ha lite spänning i vardagen och tog en åktur på traktortaket!!!! Han låg nog där i 20 min när pappa röjde snö!

Gulliga LORD i hagen.

EROZ, GAZZA och LORD i hagen.