Nu kommer mitt inlägg från helgens tävling. Det var fullt upp med tävlandet hela helgen och igår var jag riktigt trött kan jag erkänna, så bloggen hamnade sist på “måste göra listan”.

Riktigt nöjd är jag med tävlingen. Hästarnas resultat. Mitt underbara team runt omkring som hjälpt till så det går att tävla elva hästar båda dagarna! Vädret var på topp och tävlingarna är jättefina i Sala. Stor fin gräsbana med en stor framridning/framhoppning. Fina hinder osv. Flera borde åka dit nästa år när “Bronshästen” arrangeras.

Tävlade som sagt elva hästar. Började med de tre fyraåringarna på lördagsmorgonen. De hoppade 1 meter. LADY LOVE hade ett nedslag. EROZ och GEORGE hoppade felfritt. EROZ blev därmed färdigkvalad till fyraårschampionatet!

Femåringarna ARCHI, CARLINA och LOOPEZ hoppade 110 klassen och därefter 120. I 110 var LOOPEZ felfri. CARLINA och ARCHI ett nedslag. I 120 hade LOOPEZ, CARLINA två bommar ner och fina fina ARCHI var felfri!!!!

ARCHI

LOOPEZ SB

TIPTON gick 120 klassen med ett nedslag. Dagens sista klass var 130 där jag hade fyra hästar till start. Alla fyra hoppade felfritt i grundomgången. I omhoppningen svängde jag snäva vägar med alla och i en av svängarna hann LUTRICIA känna vad jag tänkte och svängde lite tidigt så hon rev en bom. De andra tre var felfria igen!

Snabbast var ACINDO som kom tvåa i klassen, CAHLUA kom femma och GINA sexa!!!

Vädret på lördagen var helt fantastiskt, strålande sol och varmt, nästan för varmt = +27!

Så åkte vi hemåt och det såg nog ut som ett litet cirkusfölje som åkte upp för våran väg! Björn körde lastbilen med fyra hästar, mamma, Tomas och jag körde varsin bil med transport. Då hade Björn åkte hem på förmiddagen med två av fyraåringarna när de hoppat klart och hämtade två av de hästar som gick sista klassen. Cirkus karavanen upprepade sig på söndagen igen! Björn fick köra flest mil som åkte och bytte hästar!

När vi var klara med det mesta i stallet på kvällen åkte vi till Lustigkullagrillen och firade lite att dagen varit bra!

CARLINA SB

Söndagen började med 1 meter för fyraåringarna. GEORGE hade ett nedslag och de andra två hoppade felfritt! Så även LADY LOVE kavalade till semifinalen efter den felfria rundan, roligt!!!

Femåringarna och TIPTON hoppade 120 klassen. CARLINA och TIPTON hade ett nedslag, LOOPEZ ett ned och en volt där vi tappade rytmen för hon började “busa”. ARCHI var felfri igen!!!!! Två felfria rundor i 120 klass gjorde han, härligt!

ARCHI

CAHLUA och ACINDO gick 130. CAHLUA hade ett nedslag, utsprånget i trekombinationen. Rundan var riktigt bra för övrigt. Jag hade efter henne en liten paus innan det var dags för ACINDO och det var skönt, för jag började bli ganska matt i kroppen efter alla rundor. Det gick i ett med unghästarna båda dagarna, ner från den ena och upp på den andra. Nu kunde jag sitta en stund och vila samt äta lite.

ACINDO hoppade strålade, hade tyvärr ett nedslag. Tycker själv jag hade lite dålig galopp, tar på mig det nedslaget.

Det blev en paus igen att vila på och hämta andan innan 140 klassen. Var lite orolig att jag inte skulle orka hålla focus hela vägen in i mål. Gjorde totalt 25 starter och det tar på kraffterna.

Björn, Tomas och jag tog en fikapaus innan vi gick banan inför 140 rundan. Det var en ganska så krävande bana. Tolv hinder med femton språng. Trekombination i uppförslut och kluriga distanser. Bedömningen var a:1a, omhoppning efteråt för de felfria. Det är roligt att gå banan tillsammans med Tomas. Vi gör en plan och han har bra tips hur jag ska rida hästarna. Om det är fem galoppsprång stadigt eller lite tillbaka eller följa med, sätta ny galopp efter något visst hinder osv. Det är kul när jag sedan rider och planen vi gjort stämmer.

GINA var första ut av mina två hästar. Hon hoppade verkligen strålande. Jag red bra också, höll galoppen hela vägen. Tyvärr föll en bom lite lätt, hon var så förtjänt av en nolla i protokollet efter den rundan!

LUTRICIA startade sista av alla och det var bara två felfria av 27 starter innan oss. John Hickey och Nina Göransson. Jag ville med till omhoppningen och dit kom vi, felfritt i grundomgången! Wow så bra hon hoppade min häst!

Jag hade fördelen att starta sist i omhoppningen och kunde se hur de andra red. Båda drog på sig rivningar. Så min taktik var att försöka rida felfritt och inte allt för snabbt för att riskera rivning av bara farten. Planen höll och vi vann!!!! Dubbelnolla i helgens sista start och en blågul rosett! Vi var så glada hela gänget, vilken belöning! GINAS resultat räckte till en femteplats, kul!

Det var skönt att sätta sig på lastbilsluckan efteråt och andas ut! Alla i teamet har gjort ett kanonjobb. Hästarna som ska lastas i och ur, lastas om, besiktas, sadlas, broddas, de ska vara nere vid banan i tid osv. Hålla koll på hur många det är kvar innan jag ska in på banan, hinder höjas på framhoppningen….

Tack Johanna, Jessica, Towe, Andreas, Tomas, Mamma, Björn, Helene, Katrin. Tack Jennifer för alla fina bilder!

Towe, jag och Johanna.

Såhär glada var vi efter helgens resultat!!!! Tomas, mamma, Björn och en glad jag 🙂