Vi har köpt en ny shettis! Stall Bäcktorp utan shettis, det går inte!

Vi har haft shettlandsponnyer sedan vi var små, mina syskon och jag. KNUBBE blev 31 år i år och har nu galopperat vidare till gröna ängar…det var sorg hos oss alla. Vi hade haft honom i 25 år!

KNUBBE och William

Min systers pojkar William och Filip tyckte det var roligt med Knubbe och saknade honom mycket. Så dök det upp en chans till att köpa en ny shettis. Min kompis Pernilla skulle sälja sin PLEXUS som blivit för liten för hennes dotter Nikkie.

Att köpa shettis kan vara svårt när man inte vet riktigt hur de små luringarna är! Här visste vi allt om honom och att han är snäll. Inget bita och sparka eller smita från hagen…

Vis av erfarenhet från vår LUDDE som vi hade, även han bodde här i 25 år, han blev 30 år gammal och det var vår första ponny. Ludde ialla fall, Han kunde bitas, sparkas (de gånger vi var på ponnyridning med Ludde och föräldrarna skulle gå brevid och hålla handen på barnet, Ja det går bra men ni får gå på höger sida och inte längre bakom än där sadeln slutar, för då kan han sparkas!)

För att inta tala om hage, det var bara fårnät som fungerade. Kommer ihåg när jag gjorde en ny hage till Ludde och Knubbe uppe vid skogen och ut på ängen bakom huset. Fyra rader elband. Tror ni det hjälpte? NEJ, de visade upp talang både på att krypa under eller hoppa mellan trådarna, som ett rinnande vatten!

Nu ska tilläggas att vi har MÅNGA underbara minnen med dessa ponnyer!

Så låt mig presentera vår nya shettis PLEXUS!!!

Gissa om pojkarna blev glada att få en ny ponny!

MY tycker det är spännande med en ny shettis! Även ARCHI i hagen brevid kollar in den nya krabaten!

Han går i vanlig hage tillsammans med EROZ. De är bästa kompisar, EROZ älskar PLEXUS och gnäggar efter honom när vi tar ut honom för att barnen ska rida. Gulligt!