Bra dag idag som började tidigt hemma i stallet. Johanna och jag red ut två hästar vid halv åtta. Jobbade sedan en av inridningshästarna som är jätteduktig, snart klar!

Jag red sedan de som skulle tävla senare på dagen. Viktigt att hästarna kommer ut och rör på sig. Blev mjukgörande ridning längs grusvägen. Tempoväxlingar osv. Vi lastade och åkte halv tolv. Då hade Carro mockat stallet, hästarna var utsläppta i hagarna, Johanna packat allt hö, Towe packat alla grejer och flätat hästarnas manar, bra teamwork!

Min första klass för dagen var 140 och det var kval till lilla rundans final. CAHLUA var först ut och hon var fin. Lite lugnare än igår men fortfarande på. Rev tyvärr femman och sjuans räcken, blev lite het och då valde jag att göra en volt och bryta av till trav. Dumt att kasta sig in i en kombination när hästen inte är i balans. Ny galopp och allt iordning så hoppade hon de fem sista hindren strålande. Detta var bara hennes sjunde start i 140 och hon utbildas fortfarande så det var ok.

LUTRICIA startade nästan sista av de ca 90 starter som var i klassen. Kalasbra runda med ett skitpet på treans insprång i kombinationen. Jag höll vår plan som Tomas och jag gjorde när vi gick banan. Blev en bra tid och resultatet räckte till en tjugonde plats av alla och vi kvalade till lilla finalen imorgon!!! Roligt!!!

Efter den klassen hade vi en paus då det var 150 hoppning med kval till stora finalen imorgon. Passade på att sitta på läktaren och titta. Vann gjorde Emma Emanuelsson på Titan, jättebra runda. Tvåa kom Helena Persson på Bonzai H.

Dagens sista klass var en 135 ackumulator hoppning. Då får man poäng för varje hinder man hoppar felfritt och som sista hinder kan man välja att hoppa en joker som ger dubbla poäng.

GINA var först ut och kändes fin redan på framhoppningen. Hon var riktigt fin på banan, bra tryck och tempo. Tyvärr rev vi hinder nummer åtta. Tar på mig rivningen helt, la henne för stort på hindret, synd för hon hoppade allt annat så bra även jokern.

Sist ut var ACINDO som nu går under namnet “Rallyräkan”!!! Felfri, snabb och superfin!!! Kom på andra plats, härligt!!!

ACINDO på prisutdelningen. Rosett, plakett, premier och ett fint glasfat från Kosta Boda.