Igår var det hoppning av ett helt gäng hästar. Vi åkte till Rocklunda. Ridhuset där är riktigt bra att träna i för det är så stort. 30 meter brett och minst 60 meter långt. Det blir aldrig trångt och går att göra alla typer av övningar. Jag trivs verkligen att rida där!

Började med att hoppa fyraåringen CASH FLOW (Coriall-cardento). Hon fick värma upp på lite enkelhinder och jag tränar på att hon ska vara rak i landningarna och landa i rätt galopp. Om jag kommer snett igenom och hoppar ur högervarv och ska till vänster efter hindret efter några galoppsprång, så leder jag lite höger över hindret så hon landar rakt och i balans ist för att falla åt höger och tappa balansen. Hoppade sedan en enklare bana med henne. Idag var hon riktigt fin! Så pigg och framåt.

Därefter TIPTON (Iowa-Irco Marco) som gick riktigt bra idag. Nu tränar jag vidare på att ha mjuk hand, mjuka armbågar och avslappnad i överkroppen. Värmde upp honom och alla de andra hästarna genom att hoppa på en stor volt över ett plankräcke. Stod i lätt sitts med följsam hand och hästen ska ta sig till hindret. Hoppade i både höger och vänster varv.

Hoppade sedan en linje på meddellinjen med tre hinder. Räcke, 14,5 meter till oxer, 14,5 meter till räcke. Nyttigt att träna tregaloppsprångs distans då jag tycker den distansen kan vara lite svår.

Sedan hoppade jag bana, tio hinder med elva språng. Först ett varv lite lågt för att sedan ta ett varv lite högre. Höjd beroende på vilken häst, men ingen hoppade jättehögt.

GINA (Guido-Tolstoy) var tredje hästen. Hon hoppad kanonbra idag. Mer klipp i språnget och tryck i avstampet när hon lämnar marken.

ACINDO SB (Acacio-Cortez) var hur pigg som helst! Så loss och fin i kroppen nu. Tomas har börjat tömköra henne nu också och det blir resultat. Själv har hon självförtroende så det räcker och blir över just nu, hon bara leker runt banan. Ska bli kul att tävla i helgen som kommer!

CARLINA SB (Cardento-Cortez) är Acindos femåriga lillasyster. Hon är så sen i kroppen, växer så det knakar. Hoppningen var inte den bästa idag, men hon jobbar på bra. Den hästen skyndar vi långsamt med, kommer blomma ut om något år kan jag tro, tålamod!

LUTRICIA MC NEAL (Looping-Landlord) var riktigt fin i markarbetet när Tomas värmde upp henne. Vi provade ett nytt bett på henne. En pelhamstång, fast bara en mjuk gummistång, inget metall. Ett sådant bett är väldigt snällt, inte skarpt alls. Vill bara prova om hon tar lite mer stöd på det bettet än det vanliga tränsbettet. Vi är inte fans av skarpa bett. Alla hästar går på vanligt tränsbett eller tredelat annars.

Nu blev det bra, hon blev lite tyngre men hade en bra kontakt. Hoppningen var strålande!

CAHLUA (Camaro M-Lasandos) var sist ut och det är skönt att avsluta med henne, hon är så fin! Hoppar bra och är klok i sin hoppning.

Jag hoppade EDWONDO (Escudo-Graf Grannus) senare på kvällen i ridhuset i Åskebro. Han var jättefin. Nu börjar vi lära känna varandra.

Ska bli jättekul att tävla i helgen. Det är årets sista tävling och jag är laddad för att ha riktigt roligt!!! Hamre Ridklubb, Västerås är tävlingsplatsen Fredag till Söndag.

Jag glömde mina långa chaps när vi åkte till Rocklunda, så hoppade sju hästar i bara långa ullstrumpor och skor! Jag som aldrig rider så, har alltid stövlar eller chaps!!! Efter en häst hade jag vant mig, även insidan av mina vader!