Igår var vi i ridhuset på Rocklunda en stor del av dagen. 14 hästar var vi dit med…

Det är så roligt att vara igång med dem nu och vi trimmar på. De markarbetas för att bygga upp styrka, smidighet och framför allt bära sig själva. En del av hästarna vill gärna gå i form men hänga sig lite i bettet och åka snålskjuts i handen. Det gäller att få dem aktiva och bära sig själv i balans och sätta under sig bakbenen. Jobbig och lite tålamodskrävande, men kul!

På förmiddagen åkte vi med:

EROZ var med för första gången efter vilan och fick jobba lite. Han känns väldigt fin! LORD (min nyblivna stora fyraåring) var med till ridhuset och reds där för första gången. Han är bara löshoppad i ridhus innan och bara riden ute. Han fick lära sig att gå runt fyrkantsspåret i alla tre gångarterna och det gick bra. Både han och Johanna på ryggen gjorde ett bra jobb! Han reds ordentligt i 15 minuter, mer behövdes inte. Så hade han lärt sig massa nytt. Sedan leddes han i skritt både före och efter en stund.

Tomas tömkörde KASSAN och red LUTRICIA, de såg riktigt fina ut. Jag red EDWONDO, LAGANA och ACINDO. Alla tre reds för att bära sig själva i balans och en låg form.

Så åkte vi hem och fodrade lunch, bytte hästar i hagarna och slängde i oss själva mat! Bytte grejer i lastbil och trailer och lastade ett nytt gäng.

Jag red CAHLUA som var mer pigg än ett expresståg!!! Då var det bara att koppla på tålamodet och nöta ett tag. Ibland kan det kännas hopplöst när en häst inte blir trött eller lugn, ville nästan hoppa av…men det finns inte i min värld även om tanken kan flyga genom hjärnan någon gång. Red lite mer än en timme och hon blev jättefin! Tålamod lönar sig i längden!

Johanna red ARCHI samtidigt och varje gång CAHLUA gjorde ett bus då ville han hänga på, tur att Johanna har bra balans!

CARLINA var med för första gången efter vilan och hon fick springa av sig i longerlinan innan jag satt upp, tur det för hon bjöd alla i ridhuset på en uppvisning i hopp och skutt! Kändes fin att rida sen, kul att vilan har gjort henne gott.

Vi har en nygammal bekantskap i stallet, och det är SAN DIEGO. Hans ägare Ellen gör praktik i Tyskland under en månad och då är Diego här för träning. Jag hade honom några månader förra vintern också. Han var busig och fick bocka av sig på linan först och sedan reds han. Jobbade på fint!

PRINSESSAN som är under inridning var med. Hon var spänd att vara i ridhuset och stod på bakbenen en gång. Det gick bra och hon slappnade av tillslut så det gick att trava.

Tomas red TIPTON som ser riktigt fin ut. Han hade även tagit med sig sin fyraåring ABBYGAIL som står hemma hos honom och Marie. Nu tömkörde han henne först och sedan fick Johanna sitta upp och rida en stund.

Tur att vi är ett gäng som hjälps åt, att åka iväg med alla dessa hästar kräver planering på hög nivå för att det ska flyta på. När vi var klara med allt var det bara att åka hem och mocka stallet, fylla vatten, fodra och ta in de som var ute i hagarna. Nu har det frusit på så vi slipper spola leriga ben ialla fall!!!

Idag är det lika mycket planering igen för att få ihop dagen. Vi måste vara färdiga senast kl 18 med allt för ikväll kommer Pernilla, Nikkie och Pelle hit. Hela gänget här ska äta god middag och ha trevligt!

Så dagens planering:

Jag fodrade vi kl 06, lastade sean PRINSESSAN och åkte till ridhuset. Där mötte Johanna upp och vi jobbade hästen Idag gick det riktigt bra. Sedan åkte vi hem. Så sadlade vi varsin häst (NATHALIE, ARCHI) och skrittade ut långsvängen i skogen. Tillbaka i stallet så ställde vi hästarna på gången och jag fixade dem med borstning och täcken. Johanna åkte vid halv tio för att jobba på www.stromsholmssadelmakeri.se till kl 14. Då kommer hon tillbaka hit så hon och Malin kan skritta ut varsin häst i skogen.

När jag var klar med de två hästarna tömmde jag alla vatten hinkar och fyllde nytt åt hästarna. Släppte sedan ut nio hästar i hagarna. Gick 30 minuters promenad med LAGANA. Towe kommer nu kl 12, så jag måste skynda mig ut, vi ska skritta ut två hästar i skogen. Sedan fodra lunch och släppa ut de vi skrittade och ta in sex hästar. De ska göras klara för att åka med till ridhuset kl 14. Där rider hon och jag en häst var. Sedan åker hon och Björn hem med trailern och de två hästarna. Jag stannar kvar och sadlar två hästar så kommer Tomas strax innan fyra och vi rider de hästarna och en till var. Så åker vi hem med lastbilen. Då har mina snälla tjejer Malin, Johanna och Towe gjort klart stallet och vi kan ha en trevlig kväll!!! Kom jag ihåg allt, nej just det, hovslagaren kommer kl ett och fixar en tappsko!!!!

Hoppas ni tyckte det var intressant att läsa min planering??!!!