…att göra ett inlägg om tisdagens träning, så här kommer det även om det blev sent! Vi var och trimmade sex hästar i ridhuset nu ikväll. Det var bra, de var pigga! LUTRICIA var så fantastiskt fin, ren njutning!

Blir nu ett foto över ridhuset så man kan se övningen. Ett framsteg i rätt riktning att visa vad vi tränar på! Nästa gång ska jag rita upp det!

På volten närmast läktaren så är det en studs med tre upphöjda bommar. Bommen i mitten försvinner på bilden, den är i solen!

På den ena långsidan är det en studs med fem bommar. Bommen i mitten samt de längst ut ligger på “sockerbitar” och de andra två på hinderstöd så de går att höja upp lite.

Längs den andra långsidan är det tre hinder, oxer, räcke, räcke. 14,5 meter på båda distanserna.

På båda diagonalerna står ett hinder, oxer på den ena, räcke på den andra.

Började med att hoppa på volten i galopp. Några gånger från båda håll. Första gångerna var bommarna lite lägre och sedan höjde vi lite.

När vi hoppade i vänster varv så först ett varv på volten och studsen, fortsatte sedan upp på långsidan och hoppade den långa raka studsen. Bryt av till trav på rakt spår efter. Vänd och hoppa tillbaka i höger varv genom den raka studsen för att avsluta ett varv på studsvolten.

Efter det hoppade vi långsidan åt båda håll och då var hindrena på ca 90 cm höjd. När det är så lågt så rider vi på fyra galoppsprång på distanserna. Hästarna får vänta på hindret och styrketräna.

När vi värmt upp på allt så höjde vi alla tre hinder på långsidan till 110 cm. Även hindrena på diagonalerna var 110 cm höga. Höjde även de två bommar i långa studsen som låg på stöden.

Av detta kan man göra flera varianter av bana. Vi hoppade först ett varv på volten i vänster varv, fortsatte upp på långa studsen. Behåll galoppen, och fortsätt genom kortsidan, sväng in på diagonalen och hoppa oxern. Samla upp hästen, in ett varv på voltstudsen i höger varv, fortsätt genom kortsidan, in på diagonalen och hoppa räcket, fortsätt i vänster varv och in på långsidan och hoppa de tre hindrena på rad, rid på tre galoppsprång mellan. Avsluta på volten i höger varv.

Sedan går det bra att helt enkelt vända på första banan om man vill det.

Gjorde denna övning med ACINDO, CARLINA och CAHLUA i tisdags. De hoppade riktigt bra. Ok, CAHLUA tar inte i när hon hoppar över hindrena, kliver bara över känns det som och leker runt. ACINDO var lite för cool på hindrena först och backade inte av först. Då ska jag bara sitta stilla och låta henne tänka själv på hindret, så hoppade hon som en peng sedan! CARLINA var fantastisk! Hon är som en liten professor, så hinderklok!

Nej, nu ska jag sova fem kvart i timmen, ska snart upp igen och åka och hoppträna lite igen, på några av mina andra hästar!