Igår var det en helt perfekt lördag! Fodrade tidigt och gjorde klar fem hästar som skulle till ridhuset och hoppa. Johanna hjälpte mig på morgonen och släppte ut de andra hästarna innan hon åkte och jobbade på sadelmakeriet.

På väg till ridhuset.

Towe mötte upp mig i ridhuset och hjälpte till med hästarna. Lasta in, ut och om i lastbilen med fem hästar själv, det går inte! Så hjälptes vi åt att höja och sänka hinder också. Hästarna som var med var LAGANA, DIEGO, LUTRICIA, LADY och EROZ. Jag gjorde den övningen som finns beskriven i förra inlägget.

Towe kan hålla många hästar på en gång!

Började med DIEGO som fick trimmas en stund i markarbetet först, han kan bli lite bekväm. Hoppningen var riktigt fin. En trevlig häst att rida på hinder.

LAGANA var nästa häst och hon var otroligt lugn. Inga hopp och bus idag, alla andra gånger har hon farit i luften så fort en annan häst passerat oss. Nu var jag ensam i ridhuset fram till klockan elva, då kom Tina och red sin häst så fick jag lite sällskap.

LAGANA var otroligt fin. Det känns som hon har koncerverat den form hon hade innan skadan. Känns kul och jag är så otroligt glad att hon är på gång nu.

EROZ var tredje hästen och han var väldigt pigg! Han har så mycket energi efter vilan och känns fin och lätt. Han och LADY som jag red efter EROZ fick hoppa studs för första gången. Jag börjar inte med det på de unga hästarna förens de blir fem år. Då gör jag en enkel studs med bara tre på rad.

Första gången de ska igenom studsen så lägger jag ner bommarna på backen så får de skritta igenom. Sen lägger jag upp den sista bommen snett, bara den ena sidan uppe i hållaren och den andra på marken. Så galopperar jag igenom. Går det bra så lägger vi bommen i mitten snett och galopperar igenom. Går det bra så lägger vi upp den sista bommen i båda hållarna och den första snett. Efter det så lägger vi mittenbommen i båda hållarna. Går allt bra så lägger vi även upp första bommen i hållarna.

Båda hästarna gjorde det jättebra, inga problem! Det ska bli kul att jobba de båda nu. Kraven höjs nu när de blir fem år. Det är roligt att jobba unghästar, framstegen kommer så snabbt.

LUTRICIA var sista hästen och hon var riktigt fin. Hoppningen känns enkel. Hon börjar hoppa mer med ryggen och tänker själv. Markarbetet har blivit så mycket bättre. Tomas har hjälpt mig mycket med det och resultatet börjar visa sig nu. Jag är glad att ha en tränare som hjälper mig så mycket och även rider hästarna. När man ser en häst från backen kan det se ut på ett vis, när man sitter upp och rider den så kan det vara något helt annat.

Vi åkte hem från ridhuset vid 13:30 och jag kände mig som en sol, så glad var jag efter ridningen av dessa fem hästar.

Hemma igen blev det lunch och stall. Johanna, Towe och jag skrittade ut varsin häst i skogen. Det var ren avkoppling att sitta där på hästryggen bland granarna och prata om allt möjligt, Jag blev så trött bara! Strax innan sju var vi klara med allt så då var hela lördagskvällen kvar att göra något med!

Det blev restaurangbesök med Björn och våra kompisar Linda och Jani. Buffe på Choys Garden.

Linda är en av mina bästa vänner och vi har kännt varandra länge. Värt att notera, Linda är inte hästtjej!!!