Så blev det vinter i alla fall, och KALLT!!!! Nu är termometern snart uppe på -20 här. Imorse var det -17 när jag fodrade.

Gjorde iordning sex hästar och åkte till ridhuset. De fick extra täcken på sig idag så de håller sig varma. Jag skulle hoppa LADY, EROZ, DIEGO och KASSAN. Tog även med LAGANA och CAHLUA. Hade bra hjälp av Malin och Towe i ridhuset. De skrittade fram hästarna ordentligt så de var uppmjukade innan jag red. Värmde upp ordentligt, det är viktigt när det är kallt.

Började med att hoppa EROZ. Gjorde en övning som uppvärmning med två studs och sedan 9,5 meter till räcke. En liten serie kan man säga. Han hoppade riktigt bra där. Sedan blev det en bana med åtta hinder. Hoppade en gång lågt och sedan höjde vi till 1 meter och hoppade ett varv till.

När vi hoppade första varvet och var på en distans från en oxer, tre galoppsprång till oxer, så kommer det in en liten ponny i ridhuset. Den ponnyn var svart och i EROZ ögon såg det ut som hans kompis PLEXUS!!! All koncentration försvann helt och när vi hade ett halv galoppsprång kvar till oxern tyckte EROZ att den dök upp helt plötsligt som ett berg framför honom. Han vek då av åt höger, mellan oxern och ett annat hinder, som stod lagom långt från varandra för att han skulle få plats att mellan stöden. Det fick inte mina knän…

Slog i det vänstra knät i oxerns stöd, och det här är riktiga trästöd, modell tyngre, inga plaststöd, tyvärr. Fy h*****e vad det gjorde ont!!! Fick lov att göra halt och andas i fem minuter, kändes som att knäskålen sprack! EROZ, han anade ingenting vad han just orsakat mig för smärta, han var som tjuren ferdinand helt upptagen att gnägga efter denna lilla ponny! Han trodde på fullt allvar att PLEXUS kommit till Rocklunda. Det är hans hagkompis och bästis!

När jag hade hämtat mig och konstaterat att knäskålen var kvar, så var det bara att träna vidare. EROZ hoppade bra när vi höjde banan, kul!

Knät fick jobba på resten av dagen och det var nog bra, det känns ok nu. Är nog bra att röra på sig om det går när man slagit i sig, så det inte stelnar till.

Hoppade även KASSAN, hon var underbar! Den lilla hästen passar mig som handen i handsken. Kunde rida i lätt sits med mjuk följsam hand och det bara flöt på runt banan. Kände mig som Michel Robert för en stund. Har dock en bra bit kvar till hans nivå på ridning och resultat. Fast han är ju nu 64 år och rider i världscupen. Så om jag tränar på så kanske jag också lyckas när jag blir lite äldre?!!!

DIEGO var jättefin idag. Hoppade väl i varje språng och fick hoppa lite högre också. LADY var också duktig.

LAGANA och CAHLUA fick konditionsgaloppera i ridhuset. Det brukar jag göra ute på grusvägarna eller på vintern i snön. Nu har vi inte tillräckligt med snö för det så vi galopperade i ridhuset. Det är ju 60*30 meter så det är ok.

Galopperade tio varv åt höger, skrittade ett varv. Galopperade tio varv åt vänster, skrittade ett varv. Två gånger åt varje håll, avslutade med att trava av ordentligt. Det blev totalt 80 varv för min vader i lätt sits!

Åkte sedan hem och åt snabb lunch och tog bilen till Hamre. Där var det payn jump idag och jag skulle hoppa EDWONDO. Han behöver komma ut på mycket träningar och tävlingar för han blir lite spänd så det här var jättebra. Hoppade 1 meter och 110. Nyttigt för honom och det blev skolrundor där jag bröt av på någon lång linje för att samla upp honom och få honom lugn och avspänd. Hoppade en del riktigt fina språng. Bra träning!

Nu ska jag skynda mig iväg, ska hem till Marie på tjejmiddag, ska bli trevligt!!!