När jag jobbade i Tyskland tyckte min kompis Ina att jag skulle skaffa en hund. Jag är en hundmänniska så det var inte så svårt att övertala mig!

I Tyskland har de djurhem där de tar hand om övergivna djur så som hundar, katter, fåglar, kaniner och marsvin.

Vi åkte till HAMBURG TIERSCHUTZ VEREIN för att titta efter en hund. Där fanns ca 60 hundar av alla raser nästan!

Jag gick runt och tittade på alla men fastnade bara för en liten gul hund som djurhemmet hade döpt till Tapsi. Hon hade bott där i fyra månader och var nio år gammal.Jag bestämde att henne skulle jag ha!

Hon bodde på djurhemmet för att hon hade hittats övergiven i Hamburg.

De var mycket noga med vem som köpte hundar där, så klart för att de vill att hundarna ska få ett bra liv! Många tror att de kan åka dit och köpa en billig hund men då finns risken att de kommer tillbaks. Så jag fick fylla i papper med många frågor om hur jag bodde, hur hunden skulle bo, om den skulle vara ensam mycket eller inte osv.

Bl.a undrade de varför jag ville köpa en så gammal hund? Ingen annan ville ha henne när de fick veta hur gammal hon var och djurhemmet hade bestämt sig för att avliva henne om ingen köpte henne snart….

Jag sa att jag tyckte att hon var så fin och ville ge henne något eller några bra sista år! De blev så glada över hur någon kunde tänka på det viset så jag fick henne nästan gratis, helt otroligt! Halsbandet och kopplet kostade mer än hunden!

Jag döpte om henne till LADY!

Hon följde sedan med hem till sverige och jag hade henne i fem år innan hon dog 14 år gammal. Det var en mycket speciell hund. Otroligt snäll och tillgiven, nästan som att hon visste att jag räddat hennes liv! Hon var alltid med mig och hästarna. Det enda problemet var att hon inte kunde vara ensam, då fick hon panik och skulle äta sig ut genom dörren! Så mamma och jag hade “delad vårdnad” om Lady! Det var en helt underbar hund som vi alla saknar mycket!

Det finns ett samband med de hästar som jag fött upp och som har RANTADOU som mamma. RANTADOU är för mig en riktig “hjärtehäst” och hon var med mig i Tyskland. LADY var en underbar hund. Så RANTADOU har nu fått fyra föl och alla är ston. De har fått heta LADY LOVE, LADY LOOP, LOVELY LADY och COHIBAS LADY. Efter hunden och för att det är RANTADOUS avkommor!!!