Igår var en fullspäckad dag minst sagt. Först åkte vi hem till Rebecca och hopptränade sex hästar. Det var årets första riktiga utomhusträning.

Hade med LAGANA, CAHLUA, TIPTON, CARLINA, ACINDO och för första gången på en hoppträning LADY LOOP SB! Hon är fyra år, helsyster med LADY LOVE SB.

LAGANA var jättefin. Busig när jag värmde upp men lugn när vi hoppade, otroligt konsentrerad på sin uppgift.

ACINDO hade fullt upp med att tala om för alla andra att hon var på plats så var lite stökig när vi värmde upp på bommarna. Slappnade av och hoppade klockrent runt banan.

CAHLUA var kanonfin från att jag satt upp. Fick tänka på att vara noggrann efter hindren att hon är rak några steg och inte svänger före mig. Vi hoppade banan och det var perfekt. Jag var mer än konsentrerad på min ridning och det gav ett bra resultat.

TIPTON hade som ACINDO lite svårt med focus på bommarna när vi värmde upp. Med båda två så gäller det bara att lotsa dem runt och inte göra för mycket själv, låta hästarna tänka så de tar tag i uppgiften. Han hoppade också banan fint och det är den hästen av alla som tar av från marken bäst när han hoppar, vilken kvalite!

CARLINA var fin efter att Carro värmt upp henne till mig. Inte så lättriden den hästen på marken men Carro rider bra så hästen kändes mjuk och väl framme. Hon hoppade också bra i början. Det blåste ganska mycket och CARLINA kan lätt tappa focus på hoppningen när det finns annat att ha koll på. Då går hon nästan in i en bubbla och tänker inte på hinder utan kan riva flera hinder utan att hon märker det känns det som. Då är det bara att skritta en stund och hoppas hon får tillbaka huvet på rätt plats! Det tog en stund men hon hoppade några bra språng på slutet. Samma sak hände i Lidköping på tävlingen första dagen. Hon kom in i ridhuset, undrade vad hon gjorde där och rev tre hinder i 120 klassen. Sen sov hon på saken och hoppade superbra både lördag söndag och felfritt. En lustig häst är det. Tur att jag känner henne väl, jag vet hur hon är!

Sofie red LADY LOOP, eller Humlan som hon kallas. Det var första gången hon var på en ridbana och skulle “hoppa”. TIPTON var drag hjälp så hon lättare skulle förstå framåt och över bommar. Tycker det är bra att ha draghjälp första gångerna på unghästar. Hon travade över bommar hoppade två räcken på 50 cm!

Vi var färdiga med träningen på eftermiddagen och det var bara hem och vända! Lasta ur och lasta in nya hästar och åka på pay n jump på Rocklunda.

Det var en riktigt bra pay n jump med bra bana, tittiga hinder. Mycket folk och korvgrillningen igång så det var riktig tävlingskänsla! Perfekt för mina unghästar!

Hade med sju hästar. CELVIN och CASH FLOW som hoppade 90 cm. Båda felfritt! De skötte sig så bra på framridningen också, skönt!

Johanna hoppade LORD LOOP i 80 cm. det var hans första “tävling” och det gick jättebra! Felfritt runt banan och inga stopp. Bra jobbat!

I 110 höjden hoppade jag LADY LOVE, EDWONDO och ALICANTE. Alla felfria och med bra hoppning. EROZ hade ett pet men hoppade bra.

Det var en bra dag på jobbet och nu ser vi fram mot utomhussäsongen som börjar i helgen! Tävling lördag-söndag på Rocklunda i Västerås. Vanliga klasser och Agriaallsvenskans laghoppning.