Hoppbanan!

Idag har vi tränat för Tomas och det har gått jättebra, hästarna har hoppat fint!

Dagens övning med mina hästar var gymnastik. Nu har vi hoppat bana ganska många gånger och då behöver man gå tillbaka till basicövningar ibland. Det är roligt också , jag gillar det.

Började med att hoppa tre räcken på volt, med 5,5 meter mellan, så ett kortare galoppsprång. Hindret i mitten höjdes lite mer än de andra.

Hoppade sedan en serie som bestod av räcke, oxer, räcke, oxer med ett galoppsprång mellan varje.

Jag började med att hoppa EROZ. För honom var det nyttigt att hoppa dessa övningar idag. Han behöver jobba lite med den stora kroppen. Han fick även avsluta efter serien med att hoppa några enkelhinder.

EROZ, miljöträning på köpet med bilen och traktorvagnen på sidan!

CARLINA behövde också gymnastik idag, hon har en stor kropp som behöver komma ihop. Hoppade fint på volten och i serien. Lägger språngkurvan rätt hela tiden. Ibland blir hon lite låg och river men rättar sig bra.

ACINDO var jättefin på volten och i serien, mamma mia vad hon hoppade i den! Avslutade på enkelhinder med henne. Ska tänka på att ha en frisk galopp framåt med henne och låta hästen komma till hindret. Hoppade strålande på slutet.

LAGANA var riktigt fin. Markarbetade en stund innan och målet med henne är att få henne lång, låg och avslappnad så hon sänker halsen framför manken, inte bara nacken. Börjar bli bra. Hoppningen var grym. Hon fick bara hoppa volten och serien några gånger, mer behövdes inte.

CAHLUA var också fin i markarbetet, samma sak med henne där, lång låg…Hon var lite väl avslappnad i hoppningen och tog inte jobbet på så stort allvar först. Tog några gånger innan hon bländade till och började hoppa bra i serien, och då¨ hoppade hon bra!

CAHLUA.

TIPTON har inte jag hoppat på ett tag, det har Tomas gjort själv. Det var kul att göra det idag. Han kräver en helt annan ridning än tex LAGANA och CAHLUA som är som lätta fjädrar och tar sig fram lätt. Med TIPTON måste jag tänka på min position i sadeln hela tiden, verkligen rida med sätet, bålen och jobba. Det är svårt men kul, jag lär mig massor av den hästen. Han hoppade också som en riktig häst, det finns mycket hopp i den kan jag lova!

Sist red och hoppade jag Hannas Wildeman. Ska hjälpa henne med honom. Det är en jättestor häst, nästan 180! Han känns inte stor när jag rider. Håller på att lära känna honom och markarbetade en lång stund innan jag hoppade. Jobbade på volten och enkelhinder, det gick bra.

Johanna har också tränat tillsammans med mig och ridit ett gäng hästar så idag har vi trimmat på med hela stallet, femton hästar blev det.

Träningen är i full gång! Jeanette var också här och tränade tillsammans med oss.

Malin har också varit här så vi gjorde stallet på förmiddagen, två hästar reds ut i skogen på morgonen.

Allt har rullat på enligt planen. Hästarna kom ut tidigt i hagarna. Kom in efter hand som de reds och när vi ridit klart så fick alla gå ut igen vid femtiden. Så fick de äta eftermiddagsmat ute. Björn, mamma och jag tog in alla hästar vid halv tio nu ikväll, det är skönt för de att få vara ute när vädret är så fint. Vi har haft en bra dag helt enkelt!