Nu är vi hemma igen, och det är söndag. Tävlade torsdag till lördag och så åkte vi hem igår kväll, det känns som måndag idag. Man blir lite dagvild av det här livet ibland! Får då passa på att ta vara på en “ledig” söndag.

Tävlingen på Grevagården var jättebra. Vilket bra arrangemang med unghästtävlingen Champion of the youngsters och de tre klasserna för äldre hästar. En näst intill ren unghästtävling som var intressant att följa.

Tävlingsbanan.

Jag hade det lugnt med bara två hästar som gick den sista klassen på dagen. Vi åkte i torsdags och kom fram efter lunch. Då fick hästarna komma in i boxarna och äta hö. Sedan veterinärbesiktade jag dem och så blev det långpromenad.

Stallet.

CAHLUAS box. Mitt gamla stallskåp som ha varit med i många år, lådan med shabrak och så maskotar!

LAGANAS box.

Björn på promenad med hästarna!

Klassen som de hoppade på tordagen var en 135. Blev placerad trea med CAHLUA efter en dubbelnolla, LAGANA fick pris på nionde plats, hon petade sista hindret i omhoppningen.

På lördagen hoppade de 140 klassen. En trixig bana med kluriga avstånd. Båda två hoppade fint, CAHLUA riktigt bra. Fick en rivning var men jag var nöjd med rundorna för det kändes så bra och rytmiskt. Min plan som jag gjorde när jag gick banan stämde också.

Igår var det Grand prix 145 hoppning. LAGANA startade, CAHLUA vill jag vänta med ett tag till innan hon får ta klivet upp i svår klass.

Det var en svår bana med hinder som kom efter varandra utan att man hann andas ut! Det gällde att ha planen klar för sig innan man red över startlinjen. Jag gick banan två gånger och konfererade även lite med Cilla Tangfelt och banbyggaren Leif Hall hur man skulle rida banan. Det gick ju att göra lite olika val. Men att lägga in ett extra galoppsprång kunde kosta tidsfel. Så jag valde att utmana och galoppera på.

Det gick superbra för vi var felfria i grundomgången över alla fjorton språng!!!! Det här blev nu den sjätte klassen på rad med omhoppning efteråt som LAGANA nollar i grundomgången!

Av 30 starter blev det till slut åtta felfria och åtta skulle få pris. Det måste banbyggaren varit nöjd med?! Så dax för omhoppning och inget att förlora. Red en runda så snabbt som vi kan, rev tyvärr en bom men det blev en fjärdeplats för bara tre ekipage var felfria i omhoppningen och jag var snabbast av oss med ett nedslag. Vann gjorde Svante Johansson.

Superstolt över våran fjärdeplats!!!!

Hemresan gick galant och det är alltid lätt att rulla hemåt när det har gått bra! Jag är så glad över våra fina rundor i helgen.

En rolig bild på Björn och Daniel som hjälpte mig på tävlingen. Daniel är en kompis till oss som kom och tittade på tävlingen igår. Så vi hann med en del fika och så hjälptes de åt att leda runt LAGANA innan jag satt upp för omhoppningen!