Äntligen blev det något annat en en femteplats i premiären!!!! Vi i laget skojade och sa att vilken placering som helst igår var vi nöjda med utom en femteplats, för det har vi kommit de senaste åren i premiären av elitserien!

Nu blev det en fjärdeplats av åtta starka lag. Våran grupp, den östra är en av de tuffaste i landet. En bra placering inför resterande kval blev det i alla fall. Nu är det ett långt uppehåll på två månader till omgång två. Det är lite trist. Premiären brukar heller inte vara förens i mitten av mars så för många var det här årets första tävling och laghoppning direkt.

Jag red Cahlua i laget och startade som sisteryttare i vårat lag. Cahlua var superpigg och nästan för laddad. Det var svårt att rida fram ordentligt för det var så mycket is under snön utanför så jag vågade inte trava något, så det blev skritt uppvärming innan vi kom in i framhoppningsridhuset. De har lagt in nytt jättefint underlag i det ridhuset, stort plus till Hamre ridklubb! Men som sagt lite kort om tid att galoppera och hoppa fram när det är ett ridhus som är litet och man har åtta ryttare på sig totalt. Cahlua hade behövt minst det dubbla! Vi fick en tråkig start på hoppningen med att riva första hindret…men sen blev det bra och resten hoppade vi felfritt, skönt!

Agria sponsrar elitallsvenskan i år igen och det är många förändringar. Alla tidigare år fram till 2011 har elitallsvenskan bestått av tre omgångar. Efter de tre gick de två bästar lagen ur varje zon (sex zoner i sverige) till finalen på Strömsholmstävlingen och där korades SM vinnaren.

Nu är det fem zoner och alla hoppar sex omgångar. Det måste inte vara samma helg i hela landet, varje deltävling bestämmer zonerna själva. De fyra första omgångarna måste vara klara till 30 juni. De två sista ska hoppas inomhus och det ska vara klart i oktober. De två bästa lagen från varje zon går då till en kvartsfinal.

Det är stora prispengar redan i kvartsfinalen, segerlaget får hela 80000 kronor!!! Från “kvarten” går de fem bästa lagen till semifinalen i globen Stockholm Horse Show. Från semifinalen går de tre bästa lagen till stora finalen och där koras SM vinnarna och laget får 100000 kronor!!!

Så det finns mycket att rida för i år!

Igår vann Skästa RC , Jumpclub var tvåa, Årsta Runsten trea, Västerås Ryttarsällskap fyra, Södertälje femma, Trosa-Vagnhärad sexa, Hamre RK sjua och Strömsholms RSF åtta.

Fint hinder från Agria, elitseriens sponsor.