Har ridit hemma idag. Började tidigt imorse. Då red Johanna Don tillsammans med mig och Cahlua. Vi red först mormorsrundan. När vi kom tillbaka gick jag ut på gräsvallen och trimmade cahlua en stund, underlaget är bra där med lagom mycket snö. Don som är så pass ung, bara fyra år och stor räckte det för att han gick rundan. Vi skrittar, travar och galopperar runt och för en unghäst är det ett lagom ridpass. De äldre passar det bra för att få avsluta med att jobba lite markarbete. Tio minuter så kändes allt så bra att det räckte för Cahlua.

Cahlua tidig morgon, 14 minusgrader….burrrrr

Sen fick två hästar gå i skogen och efter det red vi ett gäng med fyra hästar runt mormorsrundan. De fick galoppera lite extra på varje fält för konditionen.

Carro, Malin och Anna på varsin häst, jag höll mig sist!

Carro och jag red sedan två hästar till var. Började med rundan och avslutade med att trimma på fältet.

Nu ikväll ska jag iväg och ha träning. Övningen blir “tillbaka till grunderna”. Som ni ser på min fina skiss (nu var jag allt lite ironisk!) så kommer vi börja med travbommar som jag sedan flyttar isär till galoppbommar. Travbommar är bra att börja med och galoppbommarna ska träna ryttarnas känsla för galoppsprången. Blir sedan enkel hoppning på stor åttvolt. För att träna sits, position, tajming, skänkel, hand, blick. Kommer börja med att trava serpentinerna och runda koner i uppvärmningen. Så det blir blandning mellan markarbete och lite hoppning.