Hoppas ni alla hade en trevlig midsommar! Jag var i Vetlanda på tävling och det var kul, det gick så bra!

Vi åkte i torsdags eftermiddag, Björn, Daniel, jag, tre hästar och fem hundar. Kom fram sent men resan gick bra, mötte upp min kompis Jessica i Mjölby så körde vi tillsammans ner sista milen.

Stallet hästarna stod i, fint och bra. Hästarna som jag hade med var CAHLUA, ACINDO SB och CARLINA SB.

Det var på ett sätt en lugn helg med “bara” tre hästar. Vi hoppade inte de första klasserna så både fredag och lördag började våra klasser efter lunch. Lugna förmiddagar med hästpromenader, hundpromenader och stallfix. När det sedan dragit igång efter lunch så gick det i ett med broddning, uppvärmning, bangång, tävling och hästbyte men allt rullade på smidigt, tack vare Björn och Daniel som båda två är helt suveränt duktiga drängar!

I Vetlanda går tävlingen på deras stora fina gräsbana, både Jessica och jag hade glömt bort hur stor den faktiskt är, länge sedan vi var där på tävling. Sist jag var där var 2008 och det var lika trevligt då som nu! Vi funderar på att göra tradition av att åka på midsommartävling här nere?!

Hästarna gick jättebra i helgen, de har varit så duktiga! Det kändes riktigt bra, alla rundor vi gjorde.

På fredagen hoppade CARLINA 125 klassen. Hon fick gå lite mot klockan och prova på några snäva svängar för första gången, det gick bra. Felfri och kom trea i klassen!

CARLINA på prisutdelningen.

CAHLUA och ACINDO hoppade 130 klassen, båda felfritt. Kom trea och sjua!

Prisutdelningen efter 130. Cahlua och jag trea, Jessica fyra på Stella!

På lördagen hoppade CARLINA 130 klassen, hon var jättefin! De andra två 140 klassen. Det var en lång bana, grundomgång med femton språng, trekombination och två kombinaton. Något att bita i!

ACINDO var fin, riktigt fin. Hade två nedslag, men känns som att nollan är nära. Tog bakbommen på trippeln och sedan en oxer mot slutet.

CAHLUA var felfri! Så vi gick vidare till omhoppningen. Det var en lång bana det också, tio hinder-elva språng, tur att hästen har bra kondition!!!

Red snabbt och hon var med på noterna på alla hinder utom det tredje, där petades bommen ned lite retligt. Jag fortsatte min plan och svängde och galopperade på och hon var fin. Vårat resultat med fyra fel räckte till en fjärde plats efter de tre felfria. Min tid hade räckt till seger, men då ska man vara felfri också!

Flätning av CAHLUAS man!

Igår söndag hoppade alla tre 130 klassen. CARLINA var bra fram till en kombination vid publiken på kortsidan. Det började regna så några paraplyer dök upp och det var läskigt tyckte min häst, som hoppade A-hindret i kombination, såg ett paraply utanför staketet och slängde sig åt sidan, tur jag höll mig kvar! Sen vågade hon inte gå i närheten av kortsidan, det var läskig paraplyer där utanför! Så ingen ide att försöka tvinga henne till att hoppa då, så jag utgick och hoppade ett hinder längre bort istället. Hon har gjort så bra resultat, det är sånt som händer och hästen ska inte straffas för att den blir rädd!

De andra två är mer rutinerade så det tittade inte efter några paraplyer! Hoppade bra och CAHLUA var felfri, snabb och kom på tredje plats, ACINDO kom på elfte plats efter ett nedslag i omhoppningen men det räckte till pris.

En trevlig och bra organiserad tävling som vi gärna åker tillbaka till. På bilden är det buffebordet från ryttarfesten i lördags.