Inridningshästarna jobbar på så bra, det är kul! Deras små framsteg är så stora, för det händer något varje dag. VALLIE galopperar runt i ridhuset fast det står hinder uppe som de måste passera, travar över bommar och Johanna red ut och travade på grusvägen idag. Hennes första riktiga uteritt blir på torsdag, hon är redo för det nu.

SIR tycker inte att Johanna är läskig längre när hon står på pallen och hänger i sadeln. Jag leder runt honom och Johanna hänger och klappar och grejer. Om någon hörde vårat roliga inridnings språk som vi har skulle de inte fatta mycket. Det kan vara:
-Idag gjorde jag åttor med armen, igår bara cirklar!
-Nu klappar jag lite med stigbygeln.
-Vill du hänga med foten?
-Jag prövar att resa mig lite.
-Snart är det dax för “svansjön”

Det får nog bli en videoblogg för att kunna förklara våra termer!

Tur vi förstår varandra men vi har gjort några hästar tillsammans nu på sex år! Det gäller att man kan läsa av hästen och varandra och lita på den andra. Som ett riktigt team!

Om ni vill ha hjälp att få er häst inriden och visad på treårstestet nästa år så boka plats redan nu till i höst. Det bästa är att påbörja inridningen i oktober/november. Låta hästen få en paus över jul/nyår och in på det nya året. Sedan fortsätta igen i februari fram till treårstestet. Även löshoppning ingår i träningen inför visningen.

Självklart tar vi även emot inridningshästar för treårstestet efter jul/nyår och jobbar på fram till visningen som är i maj.

“Vanliga” inridningshästar tar vi såklart också emot året runt! Kontakta mig på telefon 070-7975888 för bokning av inridning.

Bilder på lite inridningshästar:

De rids i alla gångarter i longerlinan innan vi “klipper navelsträngen”

EDDIE, en av de första uteritterna.

Johanna “hänger” på LOVELY.

Några hästar jobbar vi även med påsar hängandes på innan vi sitter upp. Inte alla hästar, det gäller att känna av om de är för känsliga.

CAHLUA och jag, draghjälp till LORD!

Johanna med PRINSESSAN, inriden och klar. Hennes ägare Mikael Pettersson.

Johanna och LAKRITZ!


HUGO.


Johanna hänger på DON!


LILL-LADY leds runt i ridhuset, bland de första gånger med ryttare på ryggen.


HUGO påväg ut på sin första uteritt. Vi rider alltid ut unghästarna med en äldre häst som draghjälp och moraliskt stöd!

CHALLE, första gången med ryttare på ryggen.

När unghästarna är ridna lösa i ridhuset eller i paddock rider vi ut de mycket i skogen. Nyttigt att träna styrning och hållbarheten.

EROZ på treårstestet, han fick diplom i hoppning!