Har varit på Sundbyholm de senaste dagarna och hoppat med CASH FLOW och ACINDO.
I förrgår hoppade CASH FLOW 120 klassen, kändes fin och jobbade på bra. Igår var hon trött i huvudet, det visar sig genom att hon börjar överhoppa sig. Gjorde det redan på framhoppningen och sedan inne på banan. Så efter kombinationen, hinder nummer fem sträckte jag upp handen och utgick. Vill inte pressa henne när hon tar i för mycket. Hon är så ambitiös nu och vill, samtidigt som hon blev trött. Att bara rida på i det läget för att komma i mål är dumt, bättre att tänka utbildning och spara på hästen. Hon är inte i toppform nu, den håller vi på att jobba fram efter de här veckorna som hon vilat.

ACINDO hoppade 130 klassen i förrgår, kändes jättefin! Blev en felfri runda med topp tio placering!

//www.youtube.com/embed/SD1nRe43KD4?list=UUKnJeimCgseNCufF1mY5z8w
ACINDO 130 klass, onsdag.

Igår hoppade vi 140 klassen. Det var stort byggt tyckte jag, men en bra bana! Jag var lite spänd på hur hon skulle hoppa och tackla de stora hindren, det var första stora klassen sedan Strömsholm och även om ACINDO har tävlat mycket så har hon inte hoppat jättemånga större 140 klasser.

Det som är lustigt med ACINDO är att ju bättre hon blivit nu, så har hon även blivit känsligare. På framhoppningen kan hon tycka att det är jobbigt om det blir för rörigt. Det har visat sig genom att hon spänner till om vi hoppar oxern för stor på uppvärmningen. En av dagarna när den låg på runt 130 och det var lite rörigt så tappar hon lite fokus och har då stannat. Så vi har nu lärt oss att hålla oxern på max 120. Då trivs hon. Räcket går bra att ha på högre höjd.
Så när jag kopm in på banan igår var jag lite fundersam på hur hon då skulle tackla de stora oxrarna och kombinationerna, med resultatet av att jag red lite för försiktigt.
ACINDO hoppade JÄTTEBRA! Inga tveksamheter utan jobbade på. Jag däremot tappade “ögat” lite innan hinder nummer fyra och gjorde en volt, även innan sista hindret. Då blir man utesluten. Nu var målet med denna runda att känna på de högre höjderna med henne igen och även hur det skulle kännas efetr att inte kunna hoppa max på framhoppningen. Summa av det hela, hästen är i fin form och har rutin så det räcker!

ACINDO, 140 klassen torsdag!