Som ni alla säkert redan vet så härjar det en katastrofal skogsbrand några mil från oss, säg 2,5 mil fågelvägen.
Det är riktigt illa och tankarna snurrar i huvudet på hur det kommer utvecklas, alla människor som kämpar med att försöka stoppa och släcka branden. Vilka hjältar alla är!

Vi var upp till Fagersta och Norberg i förrgår. Björn var dit upp för jobbets räkning och jag följde med. När man kom dit och såg på nära håll så förstår man ännu mer hur stort detta är. Branden spred sig också väldigt mycket under den dagen för det var så varmt och mycket vind. Det kändes som att det här kommer inte sluta bra.

Spaningsflyg över Virsbo. Vi såg många helikoptrar som vattenbombade.

Norberg i förrgår.

Vi träffade även våra vänner som bor utanför Virsbo och de ville vi skulle följa med hem till deras gård. De har flera hästar och var oroliga om de skulle behöva evakuera. Än så länge har de stannat kvar för röken har gått åt andra hållet och de har en sjö mellan branden och gården. De har blivit av med elen, har inget vatten och nu är även det mobiltelefon nätet utslaget där. De måste åka för att hämta vatten och kunna ringa. Blir läget värre så kommer vi att hjälpa de att flytta hit sina hästar.

Hemma hos våra vänner på deras gård, fruktansvärda rökmoln.

Även Virsbo ridcenter har jag kontakt med om de behöver hjälp med evakueringen av hästarna. Nu var det bättre där idag på morgonen då röken skingrat sig en del av luftfuktigheten då de fått lite lite regn i natt. Vi har väl aldrig önskat oss ett riktigt skyfall så mycket som nu!!!

Igår ringde tv4 till mig och frågade om de fick göra en intervju om branden, för de hade sett något inlägg jag gjort på facebook. Röken från skogsbranden spreds sig hit till oss igår.


//www.youtube.com/embed/WPmkAMtuVKM
Här är hela inslaget som tv4 hade.