Igår tränade jag dressyr för AC. Red både ACINDO och CASH FLOW så det blev nästan två timmars träning. Trodde inte jag skulle komma upp ur sängen idag men det gick fint!

Först red jag ACINDO och vi började med skrittjobb efter att jag joggat igång i alla gångarter.
Skrittade på en mindre fyrkant och gjorde bakdelsvändningar i hörnen. Sedan kom vi fram i trav och gjorde långa skänkelvikningar på diagonalerna. Undan höger tappade jag henne lite i formen så fick nöta en liten stund med att ha henne rak och inte böja henne för mycket i halsen. Släppte igenom fint efter några diagonaler.
Gjorde sedan en del övergångar skritt-trav-skritt-trav. ACINDO är så känslig så jag behöver bara tänka, gör jag för mycket blir det för mycket reaktion hos henne och vi tappar oss lite.
I galoppjobbet höll vi oss först på fyrkanten och gjorde små tempoväxlingar. Tränade rakriktningen. I vänster varv ska jag tänka lite öppna så får jag henne rak. Lättare i höger varv. Gick in på de stora volterna efter en stund och öppnade upp galoppen, ökade ordentligt några gånger för att sedan komma tillbaka till normal arbetsgalopp.

Vi gick sedan in på diagonalerna i galopp och gjorde galoppslutor. In några steg, rak häst framåt några steg sedan diagonalsluta igen några steg och i slutet när vi närmade oss kortsidan, ett galoppombyte och samma sak i det nya varvet. (det här är en av mina favoritövningar)
Vi avslutade galoppjobbet med att jobba på rakt spår på fyrkanten, samla galoppen ordentligt, efter två tredjedelar av långsidan en bakdelsvändning tillbaka och sedan ett byte. Gjorde några sådana övningar. Gick in på volten och samlade galoppen och lät henne komma ner i djup form. Avslutade i normal galopp och låg form innan vi travade av långsamt. Har aldrig haft sån fin känsla på henne som igår och det finns mer att plocka fram i både hästen och mig. Vi lär oss hela tiden och det är tjusningen med ridningen, man är aldrig fullärd!

CASH FLOW var het på gröten igår och fick göra mycket övergångar och skänkelvikningar på långa diagonalerna. När hon slappnade av så övergick skänkelvikningen i sluta.
Vi prövade även att göra galoppslutor i galopp och det gick över förväntan även om hon var väldigt framåt. Jobbade även med att minska volterna i en spiral in mot mitten för att flytta ut på den större volten igen. Det handlar mycket om att hon ska slappna av och acceptera jobbet, helst vill hon bara köra sitt race och springa på. Det är en utmaning med den lilla hästen, så har hon alltid varit. Det avslutande travjobbet med öppnor längs långsidorna och serpentiner var riktigt bra. Hon slappnade av och jobbade igenom kroppen bättre än i galoppen.
Jag har några veckors jobb framför mig för att få henne i bra form i markarbetet, vilket är en utmaning och roligt!

Mycket text blev det, hoppas det var kul att läsa lite av vad vi gör på ett dressyrpass.
AC, hoppas jag kunde förklara någorlunda av övningarna?!