CASH FLOW gjorde tre starter i Norrköping. Här kommer de tre rundorna, eller nja, nästan alla tre. Den sista har vi bara tre språng filmade sen tog batteriet slut i kameran. Synd, det var den bästa rundan så det hade varit kul att visa hela.
//www.youtube.com/embed/Zi0s3Q5NI1E?list=UUKnJeimCgseNCufF1mY5z8w
Första rundan i fredags. Hon var jätteladdad när vi skulle starta och när hon är det så slår hon lätt över i korsgalopp. Var snabb och gjorde en volt innan startlinjen för att få henne i rätt galopp och rida på första hindret. Ett helt ok språng på första hindret och landade i rätt galopp och kunde fortsätta i rytmen till hinder två som hon hoppade fint. Landade i bra balans och hon var fint med på att vi skulle i vändsterbåge till trean och de sju galoppsprången på 28-29 meter stämde bra. Landade i rätt galopp och var fint med i svängen genom “kortsidan” till hinder fyra. Hoppade det bra, landar lite åt höger och i högergalopp. Får inte igenom bytet till vänster då vi ska på båge till hinder nummer fem men hon hoppar ett bra språng även om vi red bågen i förvänd galopp! Landar i dålig balans efter femman och får bryta av och ta ny högergalopp. Hon kan bli lite stressad när hon är laddad och det är svårt att få igenom bytena då. Bättre att bryta av och ta något travsteg och sedan ny galopp och även samla ihop hästen.
Fortsätter i bra galopp och kommer in bra i kombinationen. Hon tittar till lite och står emot lite, lite till B-hindret så jag hjälper henne med lite extra drivning som hon tar rätt, landar och kommer fram bra på de fem sprången till oxern efter.
Blir lite vild i svängen efter så får ta en ordentlig förhållning, tappar lite galopp men kommer igång snabbt och har bra galopp till de två hinder som följer på bågarna. Får en bra galopp med mig genom kortsidan till den sista oxern som hon hoppar väldigt bra. En första runda som jag var nöjd med. Hon tog allt bra, jobbade på framåt och hade självförtroende med sig ut från banan.
//www.youtube.com/embed/Zi0s3Q5NI1E?list=UUKnJeimCgseNCufF1mY5z8w
Lördagens runda. börjar lugnare och i balans med bra galopp. Hoppar stort över ettan, landar och byter lugnt till rätt galopp samtidigt som hon tänker framåt till nästa hinder och inte “hakar upp sig” i bytet. Hoppar bra på tvåan, landar och gör ett klockrent byte till vänster galopp! Galopperar på bra genom svängen till fyran, jag får rida till lite innan den oxern för det kändes som hon tittade till lite på den. Blir ett stort språng men hon landar i balans och håller rytmen till nästa hinder. Hoppar det bra och landar i fin balans och håller en bra galopp genom hela långa svängen fram till kombinationen . Hoppar in och jag ger henne lite support i ridningen till B-hindret och hon tar tag i det på rätt sätt och hoppar ut noggrant och högt över. Landar och det blir lite orytmisk galopp som blir lite korsgalopp som ordnar till sig de sista stegen mot trippelbarren. När det blir så är det bättre att tänka framåt och visa vägen till nästa hinder om man känner att hästen är med en. Språnget på trippeln blev bra och vi landar i balans och fin galopp. Hoppar hinder sju med vattenmattan utan problem och fortsätter i rytmisk galopp. I svängen förbi utgången mot hinder nummer åtta skulle jag lagt till höger skänkel lite tidigare och hållit om henne istället för att rida till när vi passerade utgången då jag tyckte att hon gled lite åt höger mot den. Så blir lite stark ridning på åttans oxer som hon hoppar bra iallafall. Blir lite snabb galopp på distansen på de sex galoppsprången efter oxern eftersom vi hade lite fart med oss redan och vi kommer lite, lite nära på nummer nio som hon bara snuddar vid lite lätt och bommen trillar till och med ner år fel håll. Landar i rätt galopp, håller rytmen och avslutar med kombinationen som hon hoppar bra och utan att jag behöver hjälpa henne fram till B-hindret, skönt att känn att hon tog tag i det.
Riktigt nöjd med rundan eftersom galoppen var så bra. Bara lite korsgalopp på en distans och alla byten satt där de skulle utan att jag behövde bryta av. Hon hade lärt sig massor från dagen innan.
//www.youtube.com/embed/G-nwFfPTRRs?list=UUKnJeimCgseNCufF1mY5z8w
Så till söndagens runda som vi tyvärr bara har tre språng filmade. Det blev en felfri runda, och den bästa rundan på helgen. Hon var så fin, hade självförtroende, hoppade bra i båda kombinationerna, ingen korsgalopp, rytmiskt och bra rakt igenom!

CASH FLOW lärde sig massor på den här helgen. En jättefin bana med fina hinder och bra banbyggnad som utvecklar hästarna!