Hoppat hästarna på förmiddagen. Alla har gjort samma övning som först började med travbommar på böjt spår. Fortsatte sedan med galoppbommar på volten, tre efter varandra med ca 3 meter emellan. Nyttigt för att träna rytmen osv.

Hade sedan som uppvärmning ett räcke med bom före på 3 meter och bom efter på 3,5 meter på rakt spår. En enkel övning som är bra för att träna språngkurvan, om en häst har bråttom i språnget så hjälper bommen efter till att hästen ska landa “i tid” efter hindret.

Hoppade sedan den övningen och fortsatte på båge sex galoppsprång till ett räcke. Avslutade med att hoppa bana.

CASH FLOW var jättepigg när jag värmde upp och låg på framåt. Hon hade lite svårt att koncentrera sig på galoppbommarna först. Efter några varv lugnade hon sig och kom in i rytmen. Jobbade fint på bom-räcke-bom övningen. Hoppade banan enkelt och bra. Fick bra ridbarhet efter alla hinder också även om hon var pigg.

ACINDO var jättefin och gjorde allt enkelt och lekte runt banan.

CELVIN var så lugn och koncentrerad från start. Han brukar hoppa lite kråka först innan han slappnar av. Blev nästan lite chockad över hans lugn. Det började ju redan på tävlingen sist. Så jag tror att denna lilla häst börjar växa i kostymen nu och mognar. Helt rätt att han fått den tid han har behövt. Känns kul!

LOVELY jobbade på bra även om hon kändes lite matt i kroppen idag. Hon har bra uthållighetskondition men lite sämre av markarbete och hoppkonditionen. Den byggs upp av att hon jobbar på. Vi har ridit ut henne mycket nu när vi satt igång efter sommarbetet. Så denna vecka har varit lite mer arbete för henne. Hon hoppade banan helt okomplicerat och enkelt även om hon kändes lite matt i språnget. Så nu har hon två vilodagar över helgen.

Malin hoppade CARLINA och de gjorde alla övningar klockrent, även banhoppningen. Riktigt kul och om några veckor gör de tävlingsdebut tillsammans!

Nu ska jag ut och rida LORD som ska jobba på banan och så har vi en tillridningshäst att jobba. Kom även en ny häst till stallet för träning idag.
Avslutar dagen med hoppträning för elever senare i eftermiddag, Det rullar på!

Jag på LOVELY och Malin på CARLINA.