Tisdag och onsdag var jag på hoppkurs för Jos Kumps. Vi var hemma hos min kompis Jessica utanför Södertälje.
ACINDO och CASH FLOW hade jag med mig. Båda hästarna jobbade på bra. CASH FLOW höjde sig flera snäpp och övningarna var inte lätta. Hemma hade jag inte höjt ribban så pass som vi nu gjorde, med Jos vakande stränga öga så gjorde vi det.

Han är en otroligt engagerad som tränare, noggrann med detaljer, markarbetet. Galoppen, rytmen, känslan. Som Jessica sa efteråt: Det är krävande, svårt men ändå enkelt! Utvecklande och motiverande.
Tyvärr hade jag inte någon med mig som kunde filma denna gången så det är då lite svårt att förklara alla övningarna. Får bli nästa gång när han kommer tillbaka och tränar oss.

Nu är jag i Karlstad på tävling. Björn, Malin och jag har åkt hit med CASH FLOW, ACINDO och CELVIN. Trevligt att vara här igen, det var några år sedan. En bra tävlingsplats där det är nära till allt, trevliga funktionärer och bra banor. De har även lagt in nytt fibersandsunderlag i ridhuset, jättebra att hoppa på. Sol hela dagen i dag gör det bättre eftersom framridning och framhoppningen är utomhus. Tävlingen är inomhus, säsongens första inomhustävling för vår del.
Valde därför att låta hästarna börja med en lägre klass så de får känna på inomhusatmosfären.

CASH FLOW var felfri och kom fyra i 110 klassen. CELVIN hade ett nedslag. I 120 klassen hade CASH FLOW fem fel i omhoppningen och ACINDO gjorde en superrunda. Om det inte varit för att jag blev lite snabb i tanken och vände upp lite för snävt på näst sista hindret, insåg att det inte blev bra, så gjorde en stor volt förbi hindret så hästen förstod inte ens att vi var på väg mot oxern. Fortsatte och kom då i mål med fyra fel för den omvägen. Ska bli kul att hoppa imorgon igen, känner oss laddade!

CASH FLOW, hon lämnar lite luft mellan sig och hindret!

CELVIN på framridningen.