Med start igår och fram till tisdag är det julkurser här och även nästa helg. Det är jättekul!
Bra och nyttiga övningar med fokus på rytm, tempo, lydnad, styrka. Serier, studs övningar, travbommar och enkelhinder som sedan blir olika banor. Nu när det är vinter och träningsperiod och långt till tävling så passar det perfekt med dessa övningar.
Hoppkursen är igång.

Serien som vi hoppade idag på förmiddagen.

Mina hästar ACINDO, LORD, CELVIN och CASH FLOW har haft en längre viloperiod och håller på att ridas igång. När de vilade så har de bara gått i hagen och vi har promenerat med de. Jag tycker det är bra för hästarna att få slippa ryttare på ryggen en period, så tre veckor har de haft lugnt utan sadel och ryttare. Nu rider vi ut de i skogen , långa svängen så de får skritta upp och ner över stock och sten. De longeras och ska börja joggas igång en vecka innan vi börjar hoppa lite igen. Så 4-5 veckor utan hoppning.