Dagen började med dressyrträning för AC. Jag red LORD och ACINDO idag igen. Nyttigt att träna två dagar så nära inpå varandra.
Dressyrträning är viktigt även för hopphästar. Läste Jens Fredricssons blogginlägg häromdagen, om just dressyrträning. Han hade en egenuppfödd häst som hette Rebecca B. Han hoppade de stora klasserna med henne men han ångrade sig nu flera år senare att han inte hade lyssnat och tagit hjälp med dressyrträningen redan då. Om ni inte läst Jens blogg på Hippson så gör det, så bra inlägg han bjuder på!

Jag är glad att jag tagit hjälp med dressyrträningen av AC. Det har utvecklat min ridning, mig som ryttare och mina hästar. Den häst som jag märker störts skillnad på är ACINDO. Hon är äldst och har varit med längst, de andra är yngre oslipade diamanter än så länge (haha, hoppas jag) så dem får jag hjälp med från grunden av AC.
ACINDO har alltid varit den lite stela, osmidiga hästen med kantig galopp och svårt för galoppombyten, tills nu.
Hon är nu en fantastiskt rolig häst att arbeta med. Hon älskar att arbeta i dressyren, hon vill jobba och är så ambitiös. Hon har blivit mjuk, smidig, har utvecklat en galopp och gör lugna fina byten på rakt spår utan att vi faller i tre delar och lyckas pricka rätt någon gång av tio försök.
Det har gjort henne mer ridbar på tävlingsbanan och hon hoppar bättre. Allt det här har tagit tid och vi har byggt om oss. Nu har kroppen lossnat och det ger resultat. Jag är väldigt glad att jag hade ridit några dressyrlektioner för AC innan jag var med och red för Jos Kumps för första gången för 1,5 år sedan när Jessica började ta hit honom för träning. Jos är också otroligt noga med markarbetet och vi drillas en del i det innan hoppningen tar vid. Jos och AC har samma tänk i dressyren/markarbetet så det var som sagt tur att jag hade börjat min dressyrträning lite innan jag red för Jos. Annars hade jag fått smyga ut bakvägen med en dumstrut på huvudet!
Det är ju så fascinerande med ridningen, man blir aldrig fullärd. Jag har ridit svår hoppning i flera år och SM final, och har fortfarande mer att lära och vill lära mig mer.

LORD idag.