Igår var det måndag och vi red ut alla hästarna i skogen. Så underbart väder och det var mysigt att skritta runt i skogen. Kände hur hästarna verkligen njöt av den avkopplingen.

Idag har de hästar som ridits jobbat på en av de stora gräsvallarna. Så härligt och man känner lyckan i hästarna och hur den naturliga framåtbjudningen kommer.

Ridhuset har Björn sladdat och vattnat och vi byggde upp en nyttig övning till kvällens hoppträning och för resten av veckan.

Vår veterinär Sara har också varit här idag. Några av hästarna har fått sina tänder kollade. En hade en stor hake som behövde slipas ner och så lite vassa tänder som raspades. En hade bara vassa kanter så det räckte med raspning. Den tredje hade två “vargtänder” som behövde dras ut för att inte ge obehag i munnen. Så det har varit en intressant dag. Nästa vecka kommer Sara hit igen och gör resten av hästarna.

Såhär ser det ut i en häst mun!

Den lilla vargtanden syns på bilden, den sitter “ensam”

Vargtand

Munstegen är på under undersökningen, den håller upp hästens mun. Hästen får lugnande så det går att undersöka och raspa i lugn och ro. Vid utdragning av vargtanden fick hästen även bedövning.