Igår jobbade jag mina hästar över en markarbete/hopp övning. Eleverna har gjort samma övning på träningarna. Den ser lätt ut men är nog så svår.

Bommar på rakt spår med 6.20 meter mellan. De jobbade vi över i både trav och galopp. Volter i trav på olika ställen och trav rakt över. Galopp med både ett eller två språng mellan bommarna. När vi travade över bommarna så hade vi galopp på långsidan för att få med mycket övergångar. Övningen är ganska svår att förklara i text, jag får göra en video och visa någon gång.
Runt fyrkanten lite innanför spåret står det sex cavaletti som vi galopperade runt i båda varven. Rytmen, tempo, samma antal galoppsprång.

Det som jag tyckte var lite intressant var att mina hästar tyckte att olika övningar var olika svåra. CASH FLOW gjorde trav och galoppbommarna med övergångar utan problem. Där hade ACINDO och LORD det jobbigare. Cavaletti runt fyrkanten fick jag jobba med länge för att få till bra på CASH FLOW medans de andra gjorde det enkelt.

Riktigt tråkigt väder idag så det var tur att jag hade planerat in dressyrträning eller longering i ridhuset idag. Sen ska vi sopa spindelnät och tvätta lite dörrar i stallet, man måste hålla efter om det ska vara fint!