Nu när sommaren närmar sig slutet så insåg jag att den årliga stalltvätten närmade sig som ett stort hinder som skulle övervinnas vare sig man vill eller inte! När vädret var så otroligt bra så bestämde jag att i onsdags så skulle det ske, alla bäddar mockas ut ur boxarna och stallet tvättas! Det är ju inte ett litet projekt men det gick otroligt smidigt i år, det har aldrig gått så snabbt tror jag!
Towe, Malin, jag och vår praktikant Linn hjälptes åt att skotta skit och sen började jag tvätta boxar.
Först ska det mockas rent. Tappar man motivationen är det bara att titta på prisväggen!!!

Anledningen att det gick så snabbt i år var nog den sprillans nya högtryckstvätten som var helt suveränt bra! Vi behövde inte skrubba boxväggar med borste i år, skiten rann av så fort jag riktade munstycket mot den!!!
Haha, jag full med skit, vatten och målarflagor, glamoröst!!!

På sex timmar hade vi tömt, tvättat och sopat ut vatten från stora stallet! Helt fantastisk känsla när det var klart! Tack tjejer, ni var så duktiga!

Dagen efter bestämde jag mig även för att kasta på lite färg i stallet så det blev en shoppingtur till stan och inhandlade färg och sedan målade jag resten av eftermiddagen/kvällen. Rollade på den sista färgen vid halv elva snåret på fredagskvällen!

Lagom trött på fredagskvällen!
Nymålat och fint, kommer gråta en skvätt när hästen för första gången trycker upp rumpan mot väggen och bajsar…

Lördagmorgon var tidig, fodrade och åkte sedan till sala på ponnytävling. Flera av mina elever skulle tävla så jag hjälpte till lite och det var roligt! En andraplats i en av klasserna till en av eleverna var det bästa resultatet och så roligt!
Lördag eftermiddag var det galopp på stubbåkern med sex hästar, vi red i två omgångar så det var ett härligt gäng som dundrade fram på stubben i strålande sol, helt underbart roligt!
Kräftskiva igår kväll hos grannen och det var så roligt! Björn med egentillverkad hatt!

Idag var det lite segare att vakna men inte var det vilosöndag för det. Hästarna hade visserligen vilodag efter att ha ridits hela veckan. Lilla stallet behövde också tvättas så det gjorde jag på eftermiddagen. Så nu är alla boxar tvättade och den känslan är helt fantastisk, lika skönt varje år när det är klart! Några boxar kvar att måla sen är det klart för i år och att gå in i ett rent nymålat stall med nyspånade boxar, det är ljuvligt, då glömmer man lika fort ångesten som man hade innan man satt igång med projektet!